Titokzatos űrhajó suhant át az égen + Videó

MNO – NL
Bár az Egyesült Államok légiereje megpróbálja titokban tartani az X37B űrhajó legújabb küldetését, mégis sokan tudják, merre jár éppen az égi vándor.

Az ontarioi Kevin Fetter március 24-én készítette a mellékelt felvételt. A videón az látható, amint az X37B éppen átsuhan az égen. Az űrhajó egyébként olyan fényes jelenség az éjszakai égbolton, hogy akár szabad szemmel is követni lehet pályáját.

.


Az X37B elnevezésű űrhajót először a NASA-nak kezdték fejleszteni, majd később az US Air Force vette át a programot. A mostani a második útja az ember nélkül repülő járműnek, hogy milyen célt szolgál a küldetése, az valóban titkos.

Az X37B jelű űrrepülőgép kívülről az amerikai űrhivatal (NASA) űrsiklóihoz hasonlít, de attól sokkal kisebb. Súlya 5 tonna, hossza 8,3 méter, szárnyainak fesztávolsága 4,6 méter. A gépet a Boeing óriásvállalat Phantom Works üzemében gyártották, a NASA űrsiklóival szemben napenergiával működik. Robotpilóta irányítja, és nem tervezik, hogy fedélzetén embert szállítson.

Rendszerbe állítását követően az X37B-t számos küldetés végrehajtására használhatják a világűrben; felderítésre, műholdak kiszolgálására, javítására és visszaszállítására. Az űrhajó három hete indult második útjára.

(spaceweather.com, space.com, MTI)

Kevin Fetter videóját itt láthatják.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: