Nem áll fel Wittner Mária a székéből

“Akkor nem lesz majd szükség rám a parlamentben, ha az MSZMP utódpártja sem lesz ott”

Wittner Mária

Wittner Mária

Wittner Mária akkor hajlandó lemondani parlamenti mandátumáról, ha ezt előtte az MSZP összes képviselője megteszi. Így nyilatkozott lapunknak a Fidesz képviselője, ’56-os forradalmár annak kapcsán, hogy – Horn Gyuláról tett kijelentései miatt – tegnap lemondásra szólította fel őt országgyűlési mandátumáról Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. „Akkor nem lesz majd szükség rám a parlamentben, ha az MSZMP utódpártja sem lesz ott” – hallhattuk az egykor halálraítélt szabadságharcostól, aki hangsúlyozta: az ő bocsánatkéréséről azért nem lehet szó, mert még a hóhérok, illetve az országot a tönk szélére juttató politikusok sem kértek bocsánatot.
Wittner Mária Novák Előd csütörtöki parlamenti felszólalására reagálva – amelyben a jobbikos politikus azt állította, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok – hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy fogalmazott: „Most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni.”

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök Facebook-bejegyzésében Witt­nert támadva egyenesen arra jutott: „Egy választás maradt. A Fidesz vagy megszabadul Wittner Máriától, vagy az egész pártot azonosítjuk ezzel a hanggal. Itthon és szerte a világban.” Mesterházy Attila szocialista pártelnök pedig a Facebookon azt kérte, hogy akiket felháborítanak a fideszes politikus szavai, „úgymond lájkolják a Horn Gyuláról szóló oldalt”.

„A múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk” – reagált a Fidesz parlamenti frakciójának sajtóosztálya az MTI-nek még csütörtökön. A kormánypárti képviselőcsoport részéről hozzátették: „Mi a tisztelet kultúrájának pártján vagyunk, de itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó. Ez is azt bizonyítja, hogy a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk.”

A Jobbik ugyanakkor cinikusnak tartja, hogy az 1956-os forradalmat idegen erőkkel leverő kommunista párt jogutódja szemrehányást mer tenni egy ötvenhatos halálraítéltnek. „Noha Wittner Mária parlamenti felszólalásának kritikája akár jogos is lehetne, erre a legkevesebb erkölcsi alapja éppen az őt halálra ítélő jogutód kommunista párt vezetői­nek s az ’56-os forradalmat követő megtorlás örököseinek van” – írta közleményében Murányi Levente. A jobbikos országgyűlési képviselő, ’56-os elítélt úgy vélekedett, „különösen pikáns Gyurcsány Ferenc megszólalása és követelése, aki vélhetően a tömeggyilkos kommunista vezető, Apró Antal által kisajátított villájából írta közleményét”.


Reklámok

Egy hozzászólás to “Nem áll fel Wittner Mária a székéből”

  1. szél Says:

    Wittner Mária hamisíthatatlan élő történelem , parlamentben mindig van helye,szocik fájó érzéssel látják jelenlétét , kádári pribékeket mindig emlékezteti az elkövetett bűneikre.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: