Egy politikus valódi bűne

Álláspont

Már megint Lázár Jánossal packáznak. Hogy kik, azt nem tudjuk. Állítólag a Kuruc.info, de tartok tőle, hogy a szocialisták is veresre tapsolják a tenyerüket: most aztán jól lebukott a frakcióvezető, hát nem megveti a szegényeket, mondjon le azonnal mindenről.

A legújabb Lázár-üggyel kapcsolatosan két apróságot azonnal szögezzünk le. Az egyik: a kijelentés 2008 nyarán, egy hódmezővásárhelyi testületi ülésen hangzott el. Jól elhúzódott a reakcióidő, de a lényeg, hogy végre kibányászták nekünk az esetet a magyarországi szegények barátai. A másik, hogy a régi recept szerint csak a mondottak egy részét idézik.

Emlékszik még az olvasó Bagó Zoltánra? Arról a fideszes politikusról van szó, akit ellenfelei pontosan így próbáltak ellehetetleníteni pár éve: összeollózott, hazug felvételekkel próbálták zsarolónak ábrázolni. Aztán amikor Bagó jogerősen megnyerte a pert, már nem tudósítottak olyan lelkesen, mint az elején.
Lázár János most igen gálánsan elnézést kért, ha megbántott volna valakit. Úriember – többet tett, mint ami elvárható. Semmi olyasmit nem mondott ugyanis, amiért szégyenkeznie és vezekelnie kellene.

Az ellenzéki sajtó és pártok célkeresztjébe került Lázár János

Az ellenzéki sajtó és pártok célkeresztjébe került Lázár János

Lázár és a szegénység: manipulált felvétel miatt tört ki a botrány + Videó

2011. március 20.

Lázár legnagyobb, már-már megbocsáthatatlan bűne, hogy Hódmezővásárhelyen mindig megválasztják, ha elindul. Bűnös abban is, hogy befolyásos családi és üzleti háttér nélkül, önerőből építkezve, szorgalmával és tehetségével jutott odáig, ahol most van. Abban is ludas továbbá Lázár János, hogy nem udvarol a csőcseléknek nap nap után, ahogyan más pártokban igen gyakran előfordul. Inkább őszintén elmondja, hogy az olyan embert becsüli a leginkább, aki vitte valamire az életben.

Mennyire árulkodó, hogy pusztán magatartást kérnek számon Lázár Jánoson… Konkrét ügyek nincsenek. Egy tízforintos visszaélést, egy kósza adásvételi szerződést, semmit, de semmit nem találnak ellene. Maradnak a primitív, hihetetlen vádak: hogy ortodox zsidókkal gyarmatosíttatná városát, s hogy vajon mennyiért bérelték az autóját… Csatornabulvár témák, amelyek persze nem Lázárt, hanem a Vásárhelyen illegalitásba kényszerült hivatásos emberbarátokat és nyilaskereszteseket minősítik.

Mindeközben alaposan kilóg a lóláb: Lázár csak ürügy, az egész kormányra próbálják ráhúzni az „ezek megvetik az egyszerű embereket” feliratú vizes lepedőt. Ami szívük joga, csak mondjuk egy Gyurcsány- és Bajnai-féle, milliárdos gazembereket dajkáló miniszterelnökség után cseppet gyomorforgató eljárás.

A támadók talán nem ismerik a jézusi mondást: „méltó a munkás az ő bérére”. Lázár János alighanem ismeri, hiszen szülővárosa egyik gyülekezetében presbiter. Református lévén magam is tudom, hogy a protestáns ember számára a munka becsülete, a pontosság, a megbízhatóság nem valamiféle nyűg vagy kín, hanem magától értetődő érték. Nem számításból dolgozunk, hanem azért, mert a munka a lényünk része. És ha a maga munkájában valaki tisztességgel helytállt, akkor méltó a bérére, és örül annak, ha más is örül a maga bérének.

Készséggel elismerem, hogy a mai kor nem kedvez az efféle nézeteknek, de azt hiszem, tisztelni csak a valóban tiszteletreméltó embert lehet. Ha szorgalmas asztalos vagy sikeres biológus az illető, akkor azért: nem a rangok és nem a pénztárca szabja meg az értékünket. De ha valaki azért nem vitte semmire, mert lusta, dologtalan, megbízhatatlan – akkor őt miért is kellene tisztelnünk? Nem önmagát csapja be leginkább az ilyen ember? Évtizedek óta milliók szívják az állami emlőt, rokkantnyugdíjba menekülnek a munka elől, elisszák és gépekbe verik a segélyt – miért is tiszteljük őket?

Ha valaki a munkás, dolgos, tisztes szegénység nevében emel szót, az persze teljesen más elbírálás alá esik. Csakhogy váltani soha nem késő.

Új stratégiát kell építeni önmagunk számára, tanulni, képezni kell magunkat, megkeresni azt a területet, amiben igazán jók vagyunk. Mert a polgári világ nem azt jelenti, hogy érdemtelenül több pénzhez jutok már holnap, és nem azt jelenti, hogy az új kormány megemeli a segélyemet, hanem hogy életemben egyszer leülök a sámlira, és végiggondolom: miben kellene változatnom, hogy jobb legyen a sorsom? Született vesztesek nincsenek, csak rosszul felfogott, hibás életpályák vannak, és egyáltalán nem szégyen, ha idejében korrigáljuk a téves irányt.

Ebben az országban az okozta a legnagyobb tragédiát, amikor a lumpenréteg kormányozni kezdett, a tudós, művelt, becsületes polgárt pedig elküldték kukoricát kapálni. Éppen ideje már, hogy az acsargó tömegek helyett a cselekvő, tevékeny, tiszteletre méltó emberek szabjanak új irányt a hazának. A Lázár-ügy – már ha egyáltalán van – valójában erről szól. Meg persze a kiragadott mondatfoszlányokról.

Szentesi Zöldi László – MHO

4 hozzászólás to “Egy politikus valódi bűne”

 1. Peter Gulyas Says:

  Djhambi! Gyönyörködöm a neveden. Nem akárki vagy!
  Sokat dolgoztál, míg összehoztad ezt a “Fidesz gőgje” halmazt. Ne is tégy másként, gyűjtsd csak szépen halomba az egészet. És ha végeztél, elkezdheted a gyurcsányos tudástárat felépíteni a romhalmazból. Talán sikerül elfoglalnod magad egy kicsikét jelentősebb, komolyabb dolgokkal. Írd meg. Sok még a tennivalód, kezdj hozzá. Ne sajnáld az idődet rá, egy életmű is lehet akár számodra belőle.
  Tudod, Gyurcsány is rég megmondta: új Magyarországot akar, és a Fideszt el kell taposni!

  Jó szórakozást hozzá!

 2. szél Says:

  A baloldal katasztrofális válaszokat adott a problémákra.

  Sosem fogják megbocsátani

  A fideszes politikus szerint ennek a kormánynak már van egy „történelmi bűne”, amit egyesek soha nem fognak tudni megbocsátani. A rendszerváltozás óta először, a második Orbán-kabinet nem azoktól vett el pénzt, akiknek nincs, hanem azoktól, akinek „tele van a zsebe” – tette hozzá Lázár János. Állítása szerint a nagyrészt külföldi tulajdonban lévő bankoknak, energiaszolgáltatóknak és kereskedelmi vállalkozásoknak végre hozzá kellett járulni a közös teherviseléshez. „A devizahitelezésekből bizonyos számítások szerint 1800 milliárdot nyertek és most be kell tenni évente 160 milliárdot az államkasszába, a kettő közötti arány még mindig billeg. Az értékteremtő, innovatív iparágakban tevékenykedőket, mint például az autó- és gyógyszeripar, kiemelten támogatjuk, hiszen munkahelyek tömegét teremtik meg. Akik kereskednek, spekulálnak, azokat viszont meg fogjuk adóztatni nemcsak most, hanem a közeljövőben is.” Ma már 16 ország vezetett be bankadót – nyomatékosított a Fidesz frakcióvezetője.

  Lázár szerint nem mindegy, hogy egy kormány a polgárai vagy a gazdaság haszonélvezői oldalára áll. Egy krízis után nem lehet úgy tenni, mintha nem történt volna semmi. Jól fel kell mérni a globális pénzpiac veszélyeit és azokat professzionálisan kezelni – tette hozzá a politikus.

  Lázár a Fidesz egyik kiváló politikusa .

  • djhambi Says:

   Lázár több helyen hazudik.

   “A rendszerváltozás óta először, a második Orbán-kabinet nem azoktól vett el pénzt, akiknek nincs, hanem azoktól, akinek „tele van a zsebe” – tette hozzá Lázár János.”

   Utal erre a bankadóra, amit 2004-ben maga, Gyurcány ferenc is kivetett, igaz, 181 milliárd helyett csak 30 milliárddal járultak hozzá a bankok az államháztartáshoz. Lázár János még ott is hazudik, hogy a kormány a gazdagoktól venne el: az egykulcsos adóval 700 ezer jól kereső ember keres többet, míg 1,5 millió kiskeresetű ember keres kevesebbet még úgy is, hogy 5%-os bruttó béremelést előlegezünk meg számukra 2011-ben, ami sok helyen nem teljesül. A 1,5 millió ember pénze a felsp 700 ezerhez vándorol úgy, hogy közben 800 milliárdos lyuk keletkezik évente a költségvetésen, szóval az a 800 milliárd plusszban hozzájuk kerül a kisemberek pénzén kívül.

   “Ma már 16 ország vezetett be bankadót – nyomatékosított a Fidesz frakcióvezetője.”

   Az európai és magyar bankadó között elvi eltérés van, amit elhallgat Lázár. Amíg a magyar bankadóból befolyó összeg az államkasszába vándorol, az európai bankadó egy közös alapba kerül, ami arra lesz jó, hogy újabb válság esetén kisegítsék magukat a bankok, és ne az államnak kelljen velük foglalkozni. Tehát nem lenyúlják a bankok pénzét, ahnem a bankok előre finanszírozzák a következő összeomlásuk terheit. Nem beszélve arról, hogy a GDP arányában a magyar bankadó ötszöröse a nyugati bankadóknak, ami elég durva szám.

   Mivel a bankok jó részt vállalnak a befektetések támgoatásával, a magyar bankadó mértéke károsan hat vissza a munkahelyteremtésre, mert befektetésből lesz munkahely, befektetés meg nem lesz a bankadó miatt. Nem beszélve a válságadókról. Senki se fog idejönni munkahelyet teremteni, ah tudja, évekig kell neki adót fizetni.

   A befektetési sikerek, mint pl. a Mercedes, Audi, GM és az új BOSCH beruházások egytől egyig Oszkó előkészületeivel jöttek létre, Orbán csak lefölözi az elismerést.

   Az új Fidesz-kormány hivatalba lépése óta eddig 90 ezer munkahely szűnt meg, és nagyon remélem, hogy hamarosan lép a kormány ez ügyben.

 3. djhambi Says:

  “régi recept szerint csak a mondottak egy részét idézik”

  Az Öszödi beszéd terjedelmes 25 percéből 30 másodpercet idézni is ilyen volt. Legalább a jobboldaliakat is bosszantja az az egyoldalú hozzáállás, amit Gyurcsánnyal szemben tanúsítottak.

  “Lázár legnagyobb, már-már megbocsáthatatlan bűne, hogy Hódmezővásárhelyen mindig megválasztják, ha elindul.”

  Iróniának elég gyenge, Lázár-fényezésnek annál jobb.

  “Mennyire árulkodó, hogy pusztán magatartást kérnek számon Lázár Jánoson… Konkrét ügyek nincsenek. Egy tízforintos visszaélést, egy kósza adásvételi szerződést, semmit, de semmit nem találnak ellene.”

  Havi 600 ezerért bérelt luxuskocsi az adófizetők pénzén.

  “Maradnak a primitív, hihetetlen vádak: hogy ortodox zsidókkal gyarmatosíttatná városát, s hogy vajon mennyiért bérelték az autóját…”

  Nem hihetetlen vád, Orbán utasítására maga adta vissza a botrány után kocsiját. Aztán hitelből vett egy kisebb Audit.

  “Lázár csak ürügy, az egész kormányra próbálják ráhúzni az „ezek megvetik az egyszerű embereket” feliratú vizes lepedőt”

  Mivel az “azonnali, nagyarányú adócsökkentés” csak alig pár százezernek adócsökkentés, például a kormánynak és az indokolatlanul kirúgott, és Fideszesített állami vezetőknek, miközben 1,5 millió ember kap kevesebbet kézhez. Közszférában terveznek bérkorrekciót, mely még az éves inflációt sem fedezi.

  Na, ez is az a Lázáros kisemberen való, munka nélkül nyerészkedés. De a Lázár annyit is ér.

  “Nem számításból dolgozunk, hanem azért, mert a munka a lényünk része.”

  Ebben is téved. Azért dolgozunk, mert a világ így alakult ki, nem azért, mert a lényünk része.

  “De ha valaki azért nem vitte semmire, mert lusta, dologtalan, megbízhatatlan – akkor őt miért is kellene tisztelnünk?”

  Való igaz. Az emberek adóján nyerészkedő politikusok, a kontár Kósa és Szijjártó, aki 150 milliárdos kárt okozott a devizahiteleseknek, Matolcsy, aki a 2010-es költségvetést elszámolta, és nem lesz meg a 3,8% sem, cserébe a 2011-es költségvetést is elszámolta, és 250 milliárdos kiigazítást alkotott még az utolsó pillanatokban. Hát, Lázár szerint az egész kontár-kormány annyit is ér, és nem is kell tisztelnünk.

  “Mert a polgári világ nem azt jelenti, hogy érdemtelenül több pénzhez jutok már holnap” – csak akkor, ha szerencsésen alakul a forint-euró és a frank árfolyam, ami – valljuk be – elég szerencsésen alakult az euróba és frankba fektetőknek előző tavasszal a két ugyancsak Fideszes kormánytag akciózása után.

  “Ebben az országban az okozta a legnagyobb tragédiát, amikor a lumpenréteg kormányozni kezdett, a tudós, művelt, becsületes polgárt pedig elküldték kukoricát kapálni.”

  Persze jogászokkal van tele a parlament, pedig nem ártana, ha lenne közöttük egy-két közgazdász is. A Fidesz “szakpolitikusairól” is kiderül, hogy nem léteznek, a földrajzi nevek, helységnevek, földrajzi megjelölések ügyében illetékes bizottság több tagját meg kirúgták, csak mert Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér helyett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest–Ferihegyet javasoltak. Hát ennyit érnek a szakmabeliek a Fidesznek. Az egyik bizottsági tagról kiderült, hogy több futó kormányprojekt állt le azért, mert eltávolították a posztjáról.

  De hát a hatalmi harc, és a Fidesz gőgje már csak ilyen.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: