BUDAPEST – Mesterházy néhány száz nyugdíjas előtt szidta a kormányt a Pilvax előtt

Az MSZP hű marad Batthányhoz(?)…

(…)”Magyarországon újra veszélyben a szabadság, veszélyben a demokrácia, és veszélyben a közös hit, hogy együtt és egymással összefogva, közösen teremthetünk jobb világot magunknak és gyermekeinknek. Ma nem a függetlenséget, a demokrácia megerősödését, az életminőség javulását ünnepeljük, hanem a kirekesztést, a szabadság elvételét, a demokratikus intézmények eltiprását és a nehéz helyzetben levők érdekeinek semmibevételét látjuk nap-nap után. Sőt, ma, március 15-én, ahelyett, hogy ’48 közös erőfeszítésére emlékezhetnénk, 1849. március 4-ére kell emlékezzünk – ma nem a Nemzeti dal lelkesítő szavai csengenek fülünkben – hanem az olmützi oktrojált alkotmány szörnyű emléke jut eszünkbe. A nap, amikor Ferenc József eltörölte a közösen kiharcolt áprilisi törvényeket és új, alkotmányos diktátumot kényszerített hazánkra.


Ma fülkeforradalom címén alkotmányos puccs zajlik Magyarországon – jelentette ki a pártelnök. Hozzátette: a leszámolással való fenyegetés, a közhatalmi intézmények elfoglalása és a független intézmények lerombolása után beteljesedni látszik az alkotmányos államcsíny terve. A Magyarországra kényszerített új alkotmány nem teszi jobbá, modernebbé a jelenlegi Alkotmányt. Egyetlen célja van, mégpedig, hogy hosszú távra biztosítsa egy szűk politikai elit hatalmát. Tönkreteszi a szabadság intézményeit, megakadályozza a nép részvételét a nemzet ügyeinek intézésében, kirekeszti a hatalommal nem azonos meggyőződést vallókat a nemzetből.” (…)

“A feladat világos. Az alkotmányos puccs csak közös erővel, a demokratikus többség megteremtésével akadályozható meg. Mindenkire szükség van! Nézzünk körül! Nem vagyunk egyedül. Nem vagyunk egyedül itt a Pilvax előtt, nem vagyunk egyedül az országban és nem vagyunk egyedül az Unióban. Velünk van minden demokrata, szabadságszerető ember: legyen bár szocialista, zöld, liberális, mérsékelt konzervatív, számíthatunk rájuk itthon és a világban, hazánkban és az Unióban. Támogatásuk minket erősít.

A demokratikus többség hű marad Petőfihez, Kossuthoz, Batthányhoz. (Így írja az mszp.hu) Ez ad biztonságot, hogy kimondjuk: az alkotmányos puccs el fog bukni.”

mszp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: