Öt balett-táncos disszidált

Nem áll szándékukban visszatérni Kubába

Nem áll szándékukban visszatérni Kubába

A Kubai Nemzeti Balett öt tagja határozott úgy, hogy Kanadában marad egy, az amerikai kontinensen tartott fellépést követően.

Az öt táncos elvesztése mindenképp nagy érvágást jelent a kubai balettnek, de még drámaibb, hogy egyik legjobb főtáncosukat is elveszítik.


A Kanadai Nemzeti Balett szóvivője, Catherine Chang, nem erősítette meg a disszidálásról való hírt, mindenesetre azt kijelentette, hogy az öt táncos valóban kanadai kollégáival gyakorol.

Ezzel szemben a kubai szóvivő már mint eldöntött kérdésről beszélt az ügyről. A kubai nyilatkozat szerint egészen biztos, hogy a táncosok a maradás mellett döntöttek, és nem áll szándékukban visszatérni Kubába, ám ennél több információt ő sem mondott.

A Montreal Daily Gazette azt írta az ügyről, hogy a balett-társaság egyik szólótáncosa, Elier Bourzac, művészeti okok miatt döntött úgy, hogy Kanadában marad.

Ez nem az első eset, hogy a kubai balett súlyos veszteséget szenved el. Számos táncosuk Amerikába emigrált, hogy kiteljesíthesse művészi vénáját. Így remek balerinákkal gazdagodott a New York-i, bostoni és San Francisco-i balett színház.

Forrás: BBC

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: