Galliano ellen egy pár tett panaszt a múlt héten – kirúgták a Diortól

Mr. Galliano posing on the Runway for Christian Dior Haute Couture

Mr. Galliano posing on the Runway for Christian Dior Haute Couture

A Dior-ház kedden menesztette antiszemita incidense miatt John Gallianót. A The Sun brit bulvárlap birtokába került videó tanúsága szerint a világhírű designer egy kávézóban Hitlert éltette.

Dior changes afoot after scandal engulfs Galliano

Galliano fired from Dior – The designer’s rant has shaken the fashion world + video


Galliano ellen egy pár tett panaszt a múlt héten, a vádlók állításai szerint a gibraltári születésű brit tervező heves vitában fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk egy párizsi bisztró teraszán. A Dior-ház felfüggesztett vezető tervezője hevesen tagadta a vádakat, és a maga részéről rágalmazás és becsületsértés miatt nyújtott be keresetet.

Az 50 éves alkotó azonban nincs könnyű helyzetben, a Le Parisien című napilap hétfői számában egy olyan nőt szólaltatott meg, aki szintén antiszemita kirohanások miatt jelentette fel a tervezőt. A nőnek két tanúja is van, de annak idején azért nem tett feljelentést, mert Galliano láthatóan ittas volt az incidens idején – írta az újság. Az újabb eset után azonban meggondolta magát.

A The Sun című brit tömeglap hétfőn olyan felvételt töltött fel internetes oldalára, amelyen a divatcézár Adolf Hitlert élteti. Az egyik sértett barátja által készített videón Galliano jól láthatóan ittas állapotban és nyomdafestéket nem tűrően szidja, fenyegeti a másik asztal társaságát.

Natalie Portman undorát fejezte ki

A Dior egyik parfümének arca, a zsidó származására büszke Natalie Portman is megszólalt az ügyben.

“Mélyen megdöbbentem és undorodom John Galliano nyilvánosságra került videójának megjegyzései miatt. A videó fényében és olyan emberként, aki büszkén vallja magát zsidónak, nem leszek Galliano úrral semmilyen kapcsolatban. Remélem, hogy ezek a szörnyű megjegyzések legalább emlékeztetnek minket a még mindig létező előítéletekre, amelyek ellentétben vannak mindennel, ami szép” – nyilatkozta Portman a New York Times-nak. Állítólag a színésznő egy Galliano ruhát viselt volna a vasárnapi Oscar-gálán, de miután a tervezőt letartóztatták, inkább egy Roderta estélyit választott.

MHO

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: