MAGYARORSZÁG – Kósa Lajos napirend előtti felszólalása

Kósa Lajos napirend előtti felszólalása:

– Videófelvétel –

Elnök úr, tisztelt Ház, tisztelt képviselőtársak.

Ez év januárjában lezárult a Zushlag ügy, jogerősen, a bíróság kimondta a minősítést is a bűncselekményre: bűnszövetségben követték el a szocialista politikusok azokat a bűncselekményeket, amelyek különösen nagy értékre, megkárosították a közvagyont. Mindez azért érdekes, mert akkor, amikor a Zushlag ügyben még nem volt jogerős ítélet, gyakran hallottuk, hogy majd a politikai következtetéseket akkor kell levonni, amikor jogerő van, és már nem vélelmeken alapul az, hogy mit kell cselekedni.

Ma Magyarországon napnál világosabb, hogy a korrupció ellen csak akkor lehet küzdeni, hogyha a korrupciónak van személyre szabott politikai felelőse is. Nem csak úgy általában vannak korrupciók, kishalakkal,  Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselőkkel – szándékosan nem mondok neveket, mert kifejezetten méltánytalan lenne a kishalakkal szemben egyébként őket emlegetni – miközben az ügy politikai felelősei semmilyen néven nevezhető következménnyel eddig nem voltak terhelve.


Tisztelt ház!

Ha nincsenek személyre szabott politikai felelősei az ilyen típusú bűncselekményeknek, maffiáknak, amelyek  akkor működtek az Ifjúsági és Sportminisztériumban, amikor a miniszter Gyurcsány Ferenc volt, a politikai államtitkár Mesterházi Attila, tehát két ember a politikai vezetője volt ennek a minisztériumnak.

Napnál világosabb, két eset van: legyünk jóindulatúak, nem pontszerű eseményekről van szó, hosszú időn keresztül, maffiaszerűen, bűnszövetkezetben hordták ki a pénzt. Ha nem tudtak róla, akkor napnál világosabb a szegénységi bizonyítvány, ilyen emberekre egy forintot nem szabad bízni, nemhogy komoly pénzeket, mert nem vették észre, hogy a saját párttársaik maffiát működtettek az általuk üzemeltetett minisztériumban. Ha pedig tudtak róla, akkor nem is kérdés, akkor ők a keresztapák.

Akár így, akár úgy, egyetlen lehetséges, normális következtetés van tisztelt Ház, az érintettek a politikai felelősök.

A büntetőjogi felelős már megvan, Zushlag János és mindazok, akiket marasztaltak ebben az ügyben. De a politikai felelősséget még nem vonta le senki. Politikai következmények még nem voltak. Márpedig én azt hiszem, hogy ha azt képviseljük, hogy Magyarországnak meg kell újulni, hogy az a korrupciós világ soha többet ne térjen vissza, amit a szocialisták képviseltek az elmúlt időszakban, akkor maguknak a szocialistáknak is le kell vonni a megfelelő politikai konzekvenciákat. Márpedig nem hogy levonták, hanem – emlékezzünk vissza – az ügy politikai felelőséből, az egyikből később – nem az ügy idején, hanem később miniszterelnököt csináltak, a parlament választotta meg őket, tehát nem a nép egyébként, mert Gyurcsány Ferencet úgy választották meg miniszterelnöknek, hogy a választáson ilyen kérdés akkor nem volt feltéve. A másik politikai felelős az akkori politikai államtitkár, most a szocialista párt elnöke. Ha ez így marad, akkor csak egyetlen egyet lehet mondani kedves országgyűlés, a szocialisták a korrupció pártján állnak. Sőt, a szocialisták a korrupció pártja maga.

Könnyen levethetik ezt magukról, ehhez nem kell más, mint a két politikai felelőst megnevezni és megkérni őket arra, hogy keressenek más boldogulást az életükben, ne foglalkozzanak többet közéleti kérdésekkel. Annyi minden szép terület van még az életben, ahol egyébként azokat a bűnöket  és hibákat jóvá lehet tenni. Ne felejtsék el, nem arról van szó, hogy van egy minisztérium, ahol pontszerűen hibákat követtek el. Maffiaszerűen követték el, bűnszövetkezetben, nagy értékre, hosszú időn keresztül a bűncselekményeket.  Ez nem maradhat politikai következmény nélkül, mert ha politikai következmény nélkül marad, akkor Magyarország sosem tud abból a gödörből kikászálódni, amibe a szocialisták vezették. Ezért – kedves szocialista párt, fontolják meg, akarják e azt a jelzőt magukra venni, hogy önök a politikai korrupció pártja. Ha nem hozzák meg a szükséges döntéseket – önökre van bízva természetesen –  akkor ezt a jelzőt nem fogják magukról levetni soha. Köztünk legyen szólva, számos szocialistával beszéltem, akik mind egyöntetűen azt mondták, kitűnő alkalom a szocialista párt megújulásának útján, az első lépés, ennek az ürügynek az apropóján a két felelőst megnevezni és megköszönni a munkájukat, elősegíteni a szocialista párt és Magyarország megújulását.

Köszönöm a figyelmet.

A hanganyagot lejegyezte: Bokodi György

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: