Göncz Kinga is érintett a moszkvai ingatlanbotrányban?

Göncz Kinga, a Gyurcsány-kormány külügyminisztere is érintett lehet a moszkvai kereskedelmi kirendeltség bűncselekménygyanús értékesítésében – írja a Magyar Nemzet. Egy, a lap birtokába került 2006-os okirat szerint Göncz saját kezű aláírásával tanúsítja, hogy a Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták Székely Árpád moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületének eladásáról szóló szerződés aláírására.

Göncz Kinga - A Gyurcsány-kormány külügyminisztere tudott a moszkvai ingatlanügyletről

Göncz Kinga - A Gyurcsány-kormány külügyminisztere tudott a moszkvai ingatlanügyletről

 

Kapcsolódó
Rejtjelezve faxolt Fekszi
Moszkvai ingatlan-ügy: feljelentést tett a Kehi

 

A napilap bemutatja a 2006. november 15-ei keltezésű okiratot, amelyen Göncz Kinga saját kezű aláírásával tanúsítja, hogy a “Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták” Székely Árpád moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületének eladásáról szóló szerződés aláírására.

A Magyar Nemzet cikke szerint Göncz Kingának pontosan tudnia kellett volna arról, hogy az épület értékesítésére semmilyen pályáztatás nem volt, sőt akkor még a vagyongazdálkodási tanács sem döntött az értékesítésről, így bármilyen adásvételi szerződés megkötése eleve jogsértő lett volna.

A napilap nem tudta elérni a jelenleg MSZP-s európai parlamenti képviselőként tevékenykedő Göncz Kingát. Sajtótitkára, Halmai Katalin pedig csak annyit mondott: a moszkvai ingatlan eladásáról még Göncz Kinga minisztersége előtt született döntés, az adásvételt a tulajdonosi jogokkal rendelkező vagyonkezelő intézte, a Külügyminisztérium pedig csak használója volt az épületnek.

(Magyar Nemzet-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: