Április 6-án indul az American Airlines-Malév járat New York-ba

“Nem kétséges, hogy a járatok tele lesznek”, ezt támasztják alá az előfoglalások is.

American Airlines

American Airlines

Április 6-án indítja napi menetrend szerinti járatát az American Airlines New York-ba, amelyet a Malévval székmegosztási megállapodásban üzemeltet – jelentette be Kurt Stache, az amerikai légitársaság térségért felelős alelnöke kedden Budapesten.

A napi járatot a téli menetrendben heti négyre csökkentik és 2012 tavaszától ismét napi járatot üzemeltetnek majd. A társaság alelnöke újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: “nem kétséges, hogy a járatok tele lesznek”, ezt támasztják alá az előfoglalások is.

Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója hozzáfűzte: erős a kereslet. Mindként légitársaság a oneworld légiszövetség tagja. Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a New York-i járatra Budapesten nagyon jó csatlakozás lesz a Malév célállomásairól.

Az American Airlines alelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy a Malév erőssége az európai útvonalhálózata, ami természetes szinergiát jelent a két légitársaság számára. Budapestnek megvan az a versenyelőnye Európa nagyobb repülőtereihez képest, hogy rövidebb időt vesz igénybe az átszállás. Martin Gauss reményei szerint Budapest “kapu”  lesz Nyugat felé Délkeletről és Keletről. Mindketten kifejtették, hogy az üzleti utasok megszerzésére összpontosítanak.

Az American Airlines 1995 óta áll kapcsolatban a magyar Tensí Aviation irodával. A továbbiakban is a Tensí segíti az értékesítést. Hamarosan magyar nyelvű tájékoztatás is lesz az amerikai légitársaság internetes honlapján.

Az American Airlines Boeing 767-300-as repülőgéppel repüli a New York-Budapest útvonalat. A repülőgépen 30 üzleti osztályú hely van vízszintesre fektethető ülőhelyekkel és 195 a turista helyek száma. New York-ban 35 amerikai városba van közvetlen csatlakozás.

Az amerikai légitársaság New York J.F.Kennedy repülőterét használja, ahol tavaly 12,8 millió utas fordult meg. Kurt Stache közölte azt is, hogy májusban Chicagóból Finnországba indítanak menetrendszerinti járatot.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: