A kocka fordul

Magyar Nemzet
A lassan támogatók nélkül maradó magyarországi balliberálisok – az anorexiássá vált MSZP és a távcsővel is nehezen kivehető SZDSZ – az utóbbi hetekben hatalmas reményeket tápláltak: ha már a hazai pályán kikaptak, majd Európa a helyére teszi a kormányt. Azaz megbuktatja.

 

Mindent beleadtak – mégpedig sikerrel –, hogy segítsék azokat, akik már az elfogadott médiatörvény magyar szövegének véglegessé válása előtt Nyugat-Európa és Amerika lapjaiban kimondják az ítéletet: Magyarországon elhantolták a demokráciát, a lapokat cenzúrázzák, és ami történik, az Weimart, a fehérorosz és venezuelai diktátorokat idézi, míg a miniszterelnök maga a pusztai Putyin. Közben tévedhetetlen uniós szakértőkké váltak, és naponta cáfolták meg önmaguk tegnapi szakértelmét is: miközben bejelentették, hogy holnap érkezik meg az Európai Bizottsághoz (EB) a médiatörvény hivatalos angol fordítása, másnap kinevették azokat, akik azt hitték, Brüsszel elfogad egy pusztai angol változatot egy Chávez-kormánytól, hiszen a bizottság csak a saját fordítói gárdájának hisz. Miután még ez a technikai értelmezés se jött be, főcímekben, fölényesen cáfolták lapunknak a világsajtóban elsőként megjelenő azon értesülését, hogy az EB-nek nem lesznek lényegi kifogásai a médiatörvény ellen.


Azután a balliberálisoknak eljött szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament teljes ülésén a nagy nap, a V-Day, a Győzelem Napja, amikor Európa megleckéztethette végre a pusztai Putyint, akinek csak ordítozásra futotta. Hogy ordítani inkább Martin Schulz, a szocialisták frakcióvezetője és Daniel Cohn-Bendit, a zöldek társelnöke ordított, míg a magyar miniszterelnök történetesen rekedt volt, az mellékes, hiszen tény. Sokkal érdekesebb volt az az ott elhangzott vád, miszerint Magyarország a totális diktatúra útjára lépett, de az már kevésbé, hogy a testület legnagyobb frakciója védelmébe vette Orbánt és a magyar kormányt. Pedig a szocialisták még a magyar elnökség programjának előadása és a médiatörvény vitájává alakult ülés idején is keményen dolgoztak: az pusztán a magyar televíziók szocialisták iránti megértésének tudható be, hogy nem láthatták a nézők, amint Herczog Edit szocialista képviselőnő fürgén futott Schulzhoz, valamit még a fülébe súgni.

A szerdai ülés utáni értelmezési háborúban a szocialisták különösen arra hegyezték ki érvelésüket, hogy támadják a magyar miniszterelnököt, aki kikérte magának, amiért Magyarországot sértegetik azzal, hogy nem tartják demokratikusnak. Majd egy füst alatt azt mondták, Orbán lejáratja Magyarországot. Csakhogy a két érv egyszerre nem lehet igaz: ha a miniszterelnök Magyarországot járatja le, akkor a „lejárató” jogosan mosta össze demokratikus többséggel megválasztott önmagát az országgal.

Most azután kiderült, Európa olyan levelet küldött a magyar kormánynak, amely a médiatörvénynek csupán technikai jellegű tisztázására vár választ. A riadalom óriási. Jellemző erre a Pester Lloyd nevű német nyelvű lap, amely e címmel dühöng a szekuláris Európa Rómájának döntésén: „A magyar kormánypárt a gyűlölet prédikátorát tünteti ki, az EU papírtigrist küld.” Áhá. Egyébként látjuk a jövőt. Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök is, aki nyilvánosan dörzsölte a kezét: babazsúr lesz a médiatörvény külföldi sajtója ahhoz képest, ami majd az új magyar alkotmány ürügyén várható. Előre tudjuk: Weimar, Kádár és talán Csou En-laj.

A dörzsöltebb MSZP-esek azonban már visszahőköltek. Kovács László arról beszélt, hogy sértők a kormány rágalmai, melyek szerint az MSZP szervezi a kormány elleni támadásokat. Késő bánat. A billog már a marha nyakára égett. Eltávolításához két Brüsszel sem lesz elegendő.

Lovas István

4 hozzászólás to “A kocka fordul”

 1. Szemtanu Says:

  Összefogás ballibsi hazugság ellen,csatlakozz.

  http://www.lettertohungarians.eu/index.php?lang=3

 2. Szemtanu Says:

  Magyar Barátaink!

  Fogadjátok tiszteletünket, elismerésünket és támogatásunkat. Az utolsó magyar parlamenti választások reményt nyújtanak Magyarországnak a kommunista rendszerből való kilépése folyamatának befejezésére. Bizakodva kísérjük figyelemmel Orbán Viktor miniszterelnök kormányának lépéseit. A kormányfő és a vezető koalíció elszántsága sikerrel járhat, lehetővé téve az állam jogi és intézményi megalapozását, melynek következtében Magyarországot többé már nem nevezhetik „posztkommunista országnak”.

  Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya az országot fenyegető gazdasági szerencsétlenség hajnalán vette át a hatalmat. Ez az állapot elsősorban elődeik téves döntéseinek, hazugságainak és csalásai sorának következménye. A budapesti kormányzat belső válsággal küzd egy ellenséges nemzetközi környezetben. A magyarok újító döntései, amelyek célja az állami költségvetés szanálása a nemzetközi intézményekkel szembeni függetlenség megtartása mellett, bátrak és egyben kockázatosak is. Mégis épp a Ti elszántságotok, a magyar állami érdek iránti megértésetek csodálatra méltó, hazaszeretetek reményt nyújt. Sikeretek példát mutat majd másoknak, többek között nekünk, a lengyel nemzetnek is. Orbán Viktor kormányának bukását megkönnyebbüléssel fogadná Európa azon része, melyet egy bénító politikai megfelelőség, gazdasági dogmatizmus, illetve bármilyen, a nemzeti kormányok által szuverén módon kidolgozott pozitív megoldások iránti idegenkedés vezényel.

  Erőtök az egységben rejlik. A reformkormány továbbra is jelentős társadalmi támogatásnak örvend.
  A magyar gazdaság „szabadságát” oltalmazó tüntetők valójában a magyar posztkommunisták befolyásainak az európai baloldallal, illetve a könnyű bevétel lehetőségét kereső nemzetközi cégekkel szövetkező védelmezői. Reméljük, hogy az ellenséges hadjárat nem ássa alá a magyarok Orbán Viktornak és kormányának nyújtott támogatását. Sikeretekre számítunk! Diadalotok precedenst jelent és követendő példát nyújt Lengyelország, illetve más posztkommunista országok, valamint a kétségbeesetten új eszméket kereső Európa számára.

  Fogadjátok ezen levél alatt összegyűjtött aláírásainkat szolidaritásunk kifejezéseként, valamint a magyar–lengyel barátság és sorsközösség érvényességének bizonyítékaként.
  Varsó, 2011. január 19.

 3. Szemtanu Says:

  A Los Angeles-i Magyar Kör támogatja Orbán Viktor törekvéseit.

  Rendkívüli időket élünk, amikor a világ napi sajtója már jó ideje Magyarországgal kapcsolatos híreket közöl. Nekünk magyaroknak azonban öröm helyett hatalmas csalódást jelent mindaz, ami a nyugati sajtóban, a médiában megjelenik. Nyílt támadás az ország kétharmados többsége által megválasztott magyar kormány és parlament ellen. Nyílt beavatkozás Magyarország belügyeibe. Orbán Viktor miniszterelnök strasbourgi határozott, bátor beszédével a nemzet bajvívójaként visszautasította ezt a nemtelen támadást Magyarország ellen. A nemzet felemelkedéséért, az ország jövőjéért, tisztességéért ilyen kiállást nem láthattunk vezető magyar politikustól még a távoli évtizedekben sem. Erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mögé mi, mint külhonban élő magyarok, a Los Angeles-i Magyar Kör (LAMK) tagjai, támogatói felsorakozzunk és támogatásunkról biztosítsuk.

  Tudjuk, hogy a támadást elsődlegesen a nagytőke, a pénzvilág indította, amit meglovagolt a talaját vesztett hazai és az általa felheccelt külföldi liberális erő. Mindezekkel szemben támogatjuk a miniszterelnök és kormánya monopolcégekkel szembeni adóját az egyenlő közteherviselés nevében. Láttuk az elmúlt évtizedekben az ország demokratikus rendjét megnyomorító hazai médiaviszonyokat, új médiatörvény kellett. Döbbenetes volt látni a nyugati világ vezető politikusainak és a sajtónak a heves támadását ellene, mielőtt olvashatták volna a szövegét.

  Orbán Viktor miniszterelnök határozott, kemény számonkérésére ezek a neves politikusok meghátrálásra kényszerültek. Büszkék vagyunk erre az eredményre. Szégyelljük viszont magunkat azok helyett, akik magyar létükre odahaza vagy külföldön az ország becsületét nyilatkozataikkal tudatosan aláássák.

  Nagyra értékeljük az Orbán Viktor vezette magyar kormány eddigi majd 10 hónapos erőfeszítését az ország gazdaságának talpra állítására, az elmúlt nyolc év gazdasági és politikai bűneinek felderítésére. Nagyra értékeljük a külhoni magyarság tervezett számbavételét, a magyar állampolgársággal történő nemzetegyesítést. Rendkívüli, példa nélküli tettek.

  Hát hogyne örülne és támogatná minden jóérzésű magyar!

  A Los Angeles-i Magyar Kör Orbán Viktor mellé áll a munkában, a küzdelemben.

  LAMK sajtószolgálata
  Los Angeles

 4. djhambi Says:

  Nos igen, van egy-két fillentés ebben a cikkben is.

  Orbán Viktor többször hangoztatta – korábban -, hogy Magyarország demokartikus voltát azért támadják, mert még csak 21 éves. Ha ez igaz lenne, látható lenne, hogy egy még fiatalabb demokráciában – például 10 vagy 15 évvel ezelőtt – sokkal több támadás érte volna Magyarországot.

  Most pedig Orbán ugye “kikérte magának, amiért Magyarországot sértegetik azzal, hogy nem tartják demokratikusnak”. Populista ellenérzelmek szítása a magyar választópolgárokban Európa ellen: senki se támadta Magyarországot, a médiatörvényt és a miniszterelnököt támadták. Jellegzetes Orbán füllentés.

  Szijjártó kijelentette, hogy politikai támadás éri Magyarországot, a fórumokon pedig azt olvasni, hogy az MSZP uszítja a külföldet Magyarország ellen, sőt, megvásárolta a külföldi sajtót. Ami nyilvánvaló blődség. Először is, mert nincs annyi pénzük. Ha lenne, akkor Magyarország USA méretű ország lenne. A másik pedig, hogy nemcsak több tucat liberális, de legalább egy tucat konzervatív lap is bírálta a “konzervatív” Fidesz törvényét. Nem beszélve a konzervatív német kormányról. Persze erről kevésbé olvashatunk a Magyar Nemzetben, ott csak a filozófusok és természettudósok elleni gyalázkodás megy.

  De ami a kedvencem volt, ahogy összeért a régi MSZP kép az új MSZP képpel. Mert a Fideszes fórumtrollok eddig komcsizták az MSZP-t, állandóan MSZ(M)P-nek becézték – mintha számítana, hogy miből lett a párt… a Fidesz például az SZDSZ-ből vált ki. Most pedig jött ez az MSZP markában tartja a nyugati sajtót dolog.

  Csak össze kell rakni – nem egy helyen láttam is egy mondatban a kettőt: a komcsi MSZP irányítja a nyugati sajtót. Konklúzió: a nyugat kommunista.

  Nyilvánvalóan ellentmondásra vezet. Akkor legalább az egyik feltétlet meg kell szüntetni:
  – az MSZP nem kommunista, de uszítja a nyugati sajtót, ez esetben a demokráciát védik a Fidesztől (és a Fidesz az emberek képébe hazudott 2006-től kezdve)
  – az MSZP kommunista, de nem uszítja a nyugati sajtót, ellenben a Fidesz az emberek képébe hazudik
  – az MSZP senem kommunista, senem uszítja a nyugati sajtót a kormány ellen, a Fidesz az emberek képébe hazudik, de a nyugat meg akarja menteni az országot

  http://djhambi.wordpress.com/


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: