Kezdjük hát Franciaországgal!

Sarkosan fogalmazva

Miután a művelt Nyugat szinte egyöntetűen felzúdult a barbár magyarok ellen, időszerűnek látom, hogy szépen sorba vegyem és leírjam az Európai Unió vezető államainak rövid történetét, körülbelül azzal a jóindulattal, amellyel bennünket is kezelnek évszázadok óta. Kezdjük hát Franciaországgal! „A frank törzseket Róma leigázta, a frankok feladták saját nyelvük használatát, viszont latinul sem tudtak megtanulni, ebből jött létre a francia nyelv. A franciák történetük során szívesen irtották, sőt a középkorban, éhínségek idején gyakran meg is ették egymást. Az újkorban általában a törökkel kötöttek szövetséget a keresztény Európa többi államával szemben, a francia forradalomban először saját nemességüket, majd egymást gyilkolták, míg Napóleon idején a gyilkosságsorozat egész Európára is kiterjedt. Gyarmataikat is nagy kegyetlenségek árán szerezték meg és tartották fenn, majd még nagyobb öldöklés árán mondtak nekik búcsút. A két világháborúban csak amerikai és angol segítséggel szerezhették vissza országukat, bár a hitleri megszállást az utóbb keletkezett ellenállási mítoszok ellenére viszonylag jól fogadták, mégis részt vettek az Osztrák–Magyar Monarchia kíméletlen feldarabolásában. Középhatalommá válásukat nehezen ismerték be, de helyzetüket sem Amerika-, sem szovjetbarátságuk nem javította, az Európai Unióban pedig szerepük Németországgal szemben egyre jelentéktelenebb. Az országot állandó sztrájkok bénítják meg, a gyarmatokról beáramlott, gyorsan szaporodó, szakképzetlen muszlim betelepülők pedig a francia városok rémálmát testesítik meg, ráadásul egyre több francia cégről derül ki külföldön is, hogy korrupt és megbízhatatlan. A francia dicsőségnek és demokráciának vége, Európának össze kell fognia, hogy megmentse.” Szeretném látni ezt a kis cikket egy francia lapban, és szeretném látni a büszke francia olvasó arcát.

Szentmihályi Szabó Péter

3 hozzászólás to “Kezdjük hát Franciaországgal!”

    • G-moll Says:

      Szentmihalyi kifogastalanul osszefoglalta diohejban,Anglia kaloz/rablo/gyarmati/koncentraciostaboros tortenelemecskejet!A *Wellsi bardok…*-A nemet csaszari familia es az angol kiralyi csalad pedig tobb mint csak* rokonok,es nem is olyan regmultban *angolositottak* a nemet nevuket angolra.Az 1200-as evekben pedig angol nyelv nem is letezett,es egy mai angolnak erthetetlen a kozepkori “angolnyelv”.A magyarnak pedig ertheto szavaik vannak meg a szumirbol is,SOT sok mashonnan is!!Matyas kiraly koraban annyi volt a magyar mint az angol,es a magyaroknak az angol torteneszek szerintien 1910-re,legalabb 120-millio lelekszamunak kellett volna lennie.A koncentracios taborok ANGOL talalmany,lasd csak az angol-bur haborut Delafrikaban,vagy az amerikaiak fortelmes koncentracios taboraikat is,amikor “felszabaditottak” a Fulopszigeteket a Spanyoloktol!Kulturnep?Barbar rablonep!

  1. djhambi Says:

    “A franciák történelme, mint egy színjáték, melyet többen néznek, mint játszanak.Ezért látszik léhának: messziről. A magyarok azt hiszik, a színpad üres, és régi, dicső előadásokról diskurálnak az előcsarnokban. Ezért látszik a magyar a legbeképzeltebb népnek: közelről. Messziről nem látszik.” – Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar író, publicista. A kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: