A New York Times elismerő szavai az országról

A New York Times felsorolja azt a 41 helyet, amit mindenképpen érdemes megnézni 2011-ben. Köztük természetesen Magyarországot is.

Budapest

Budapest

A tekintélyes The New York Times hétvégi mellékletében azt a 41 helyet mutatja be olvasóinak, amelyek felkeresését nem szabad kihagyni 2011-ben. A “The 41 places to go in 2011” címmel megjelent összefoglalóban Budapestet kétszer is említik. A magyar főváros először a 11. helyen, a dunai hajózás kapcsán kerül a figyelem középpontjába, majd a szerzők a hangulatos budapesti romkocsmák mellett sem mennek el szó nélkül: ezek a 40. helyen szerepelnek, külön budapesti kedvcsinálóba ágyazva.

 

A listában a klasszikusnak tekinthető London és Milánó mellett olyan „egzotikus” célpontokat is az amerikai utazók figyelmébe ajánl a The New York Times, amely korábban nem tartozott a tömegeket vonzó desztinációk közé. Az első helyen például Chile szerepel, de a top tízbe Grúzia is befért.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lap szerint az amerikaiaknak Koszovót is érdemes idén felvenniük a kötelező úti célpontok közé. A lap Budapestről kiemeli, hogy a szegénységben és az elhagyatott épületekben egyedi látványosságok épültek ki, ezek pedig a romkocsmák, amelyek megismételhetetlen hangulatot adnak az odalátogatóknak. Az egykori zsidónegyed elhagyott épületei cseh söröket kortyolgató hippiket látnak vendégül – írja a The New York Times.

A lap már nem először ajánlotta Magyarország turisztikai kínálatát olvasói figyelmébe a Magyar Turizmus Zrt. tevékenysége nyomán. A The New York Times korábban írt már a „budapesti dizájnról” mint új turisztikai vonzerőről, az érdeklődők elé tárták a magyar borok világát, de az utazók hasznos információkra lelhettek a lap „Budapest 250 dollárból naponta” című cikkéből is.

A KSH legfrissebb adatai szerint közel 400 ezer amerikai vendég, több mint 157 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a 2010. január-novemberi időszakban. A vendégek száma 13 százalékkal a vendégéjszakák száma pedig 17 százalékkal növekedett 2009 azonos időszakához képest.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: