Tudathasadásban a Népszabadság

Magyarországon “eddig mindenféle bírság nélkül is megvolt a lehetősége annak, hogy bírói úton bárki elégtételt kapjon a sajtó által okozott sérelemért” – a Népszabadság szerint.

 

Kapcsolódó anyag
> Egy örökre emlékezetes címlap és vélemény a Népszabadságban

 Néhány kérdés:

1. Milyen elégtételt kapott a Népszabadságtól a holtában levelet író Teller Ede?

2. Milyen elégtételt kapott a Népszabdságtól az a több ezer magyar hazafi, akit hazaárulónak bélyegzett a lap évtizedeken keresztül?

3. Az 1945 és 1990 között vitán fölül nem létezett sajtószabadság hiányára melyik címlapján hívta föl a figyelmet a Népszabadság?

És még egy kérdés: miért fél előre a szerkesztőség attól, ha nyilvánvaló hazugságokért ezentúl súlyos bírságot kell fizetni?

nol.hu nyomán

Egy hozzászólás to “Tudathasadásban a Népszabadság”

 1. djhambi Says:

  1. A Népszabadság ezért súlyos pénzbírságot fizetett.

  2. Nem pontos a kérdés: az előző rendszer vagy a mostani rendszer évtizedeire gondol, kérem pontosítsa! Amennyiben az előző rendszerre gondol, úgy érthető a hazafik hazaárulózása, hiszen a maihoz hasonló médiatörvény miatt nem írhatott mást. Ha az utóbbi évtizedekre gondolt, úgy kérem idézze azokat a cikkeket, ahol ilyeneket ír a napilap. ennek fényében jómagam is tudok válaszolni.

  3. Az említett időszakban csak részben működött a napilap. 1956-ban alapították, amikor volt sajtócenzúra. Így nem is tiltakozhatott. Jelenleg védi a társadalmi elégedetlenség. Ha Janár elsején büntetést kap azért, mert ilyen címlappal jelent meg, gyors úton eltűnik a Fidesz népszerűsége. A büntetéseket ezért a gyakorlatban hosszabb idő alatt vezetik majd be.

  És még egy kérdés: miért fél előre a szerkesztőség attól, ha nyilvánvaló hazugságokért ezentúl súlyos bírságot kell fizetni?

  Nagyon egyszerű a válasz. Azt, hogy mi az igazság, és mi a hazugság, nem egy független bírói testület, hanem egy Fideszhez közeli és párttagokból álló hatóság állapítja meg. Szerintem a Magyar Nemzet hasonlóképp reagálna, ha az MSZP Gyurcsány Ferencre bízná, hogy a Magyar Nemezt melyik sora igazság, és melyik sora hazugság.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: