Vádat emeltek Szilvásyék ellen

A személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészség december 3-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt vádat emelt a volt titokminiszterrel és három volt országgyűlési képviselővel szemben.

Bűntengerben - Kész a vádirat. Dávid Ibolya, Tóth Károly, Szilvásy György és Herényi ráfizethet a titkosszolgálati játszmákra

A 2008. szeptemberében indult bűntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség Szilvásy György volt titokminisztert egyrendbeli folytatólagosan hivatalos személyként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés bűntettével vádolja.

Tóth Károlyt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának volt MSZP-s alelnökét egyrendbeli hivatalos személyként és felbujtóként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés bűntettével vádolják. Dávid Ibolyát, az MDF egykori elnökét, volt országgyűlési képviselőt kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével – amelyek közül az egyik bűncselekményt társtettesként követett el –, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével is megvádolták. Herényi Károlyt, az MDF elnökének egykori munkatársát, országgyűlési képviselőt egyrendbeli társtettesként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte: a  24 oldalas vádiratának lényege a terheltekkel korábban közölt megalapozott gyanúk tartalmát tükrözi. A nyomozás végén sem a terheltek száma, sem pedig a velük közölt bűncselekmények minősítése nem változott. A terheltek – bár a nyomozás során bizonyos részcselekményeket elismertek – tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését – áll Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben.

Kapcsolódó cikkek
Szilvásy a bíróság előtt: Nem követtem el jogsértést + Képriport + Videó

Trükkös lehallgatás, politikai célokból átirányított vonalakPártpolitikai célokra használta Szilvásy a titkosszolgálatot

Egy hozzászólás to “Vádat emeltek Szilvásyék ellen”

  1. Misi Says:

    Szilvásy ez a rókaképű szarkeverő, végre bíróság elé került. Viszont alig hiszem el, hogy hagyják majd bebukni elvtársai, hiszen túl sok szocialista buliban volt benne, sokat tud az MSZP felső vezetőinek űzelmeiről, így ha ő bukna, nagyon magasról buknának vele mások is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: