Magyarország – Advent Szentendrén

A négy adventi vasárnapon 16 órakor ünnepélyes gyertyagyújtás lesz a Fő téri kereszt körül elhelyezett óriási adventi koszorúnál.

 
 
 

Adventi programok

Adventi programok

 

ADVENTI VÁSÁROK

2010. november 28 – 2011. január 2.
ADVENTI VÁSÁR A DUMTSA JENŐ UTCÁBAN
A vásár helyszíne, a történelmi belváros fő utcája az Apor-hídtól a Fő térig ünnepi díszbe öltözik. Idén az evangélikus templom előtti téren is felállítanak egy betlehemet, a város karácsonyfája pedig az előző évekhez hasonlóan a Fő téren lesz.

2010. november 28 – 2011. január 2., Dumtsa Jenő u.
HELYI TERMÉKEK ADVENTI VÁSÁRA
Szervező: Erdei Iskola Alapítvány és a Zöldút projekt

November 27-től hétköznap 12-18 óráig, hétvégén 9-15 óráig
ADVENTI VÁSÁR a V-8 USZODA ÉS SZABAIDŐKÖZPONTBAN
Kézműves termékek, gyermekruhák, ékszerek, könyvek, kerámiák, ajándékozási kellékek vására. Az épület előtt forralt bor, lángos, kürtős kalács, asztali dísz, fenyőfa. Szombatokon és vasárnapokon 10-12 óráig gyerekfoglalkozás: karácsonyi ajándékkészítés (ingyenes)

December 17-19. Lázár cár tér
SZENTENDREI KISKARÁCSONY
Jótékonysági adventi vásár, programok kicsiknek és nagyoknak.

Dunakanyar Régió – Közéleti Újság Online Kiadása

 

 

***

ADVENTI PROGRAMOK

Ismét egyre közelebb az év vége, de előtte még itt van a legnagyobb téli ünnepet megelőző időszak. Az Advent a karácsonyra való felkészülés, a várakozás, az előkészületek ideje. Az adventi időszak a november 30-hoz legközelebb eső vasárnap kezdődik, idén 2010-ben november 28-án.

Mindenki lelkében – legyen akárhány éves – Advent időszaka megmozdít valamit. A fahéj, a forralt bor, a sülő gesztenye illata, a hópelyhek tánca, az ünnepi fények, az adventi koszorún a gyertyák lángja…

Ki ne vágyott volna kapkodástól, rohanástól, stressztől mentes Advente. Napjainkban ezt egyre nehezebb megvalósítani a feladatok, elvárások, ajándékok után futkosás, és a napi kötelezettségek tengerében.

Próbáljon meg az Advent időszakában mégis kicsit lassítani. Észrevenni az apró örömöket, és befelé figyelni. Feltenni a kérdést: „Mi a jó nekem? Én minek örülnék?” A választ pedig meghallani.

A karácsonyi készülődésben nem tudunk segíteni, viszont néhány szép programmal, kikapcsolódási lehetőséggel igyekszünk hozzájárulni az igazi adventi hangulathoz, és ahhoz, hogy ez az időszak ne csak a bevásárlási lázról szóljon.

Adventi programok

Érdemes ellátogatni az Advent Óbudán (2010.11.27.-12.19.) rendezvényre, ahol a vendégek színpadi előadások révén sajátosan magyar népi hagyományból kapnak ízelítőt. A gyermek és ifjúsági programok mellett színvonalas kulturális produkciókkal, koncertekkel, életnagyságú Betlehemmel, forralt borral, sült gesztenyével is várják az érdeklődőket, a Fő téri jégpályán pedig a korcsolyázás teremt alkalmat egy-egy baráti találkozásra.

A külföldiek körében is igen népszerű Budapesti Karácsonyi Vásár (2010. november 19. – 2010. december 29.) a téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye. A Vörösmarty téren változatos kézműves ajándékokkal, forralt borral, töki pompossal, és hagyományos kürtös kaláccsal, óriás zenés adventi kalendáriummal, és karácsonyfával, koncertekkel, és csodás ünnepi díszkivilágítással várják a látogatókat.

Adventtől szilveszterig (2010. november 27 – december 31.) számtalan lélekmelengető program, és óriás adventi koszorú várja a helybelieket és a látogatókat Szentendrén. A különböző előadások, zenés, dalos programok mellett adventi kézműves vásár is várja az érdeklődőket. A vasárnap 16 órai gyertyagyújtások után pedig egy pohár forralt borra, teára és pogácsára vendégül látják a térre érkezőket.

Aki pedig maradna még, azt partnerünk, a Kati pihenőház várja szeretettel, és igényes szállással. A Kati Pihenőház Leányfalu nyugodt zöldövezetében található, a gyógyvizű Termálfürdőhöz, és a Duna parti Petőfi sétányhoz közel. A Kati Pihenőházról bővebben itt olvashat.

Dóm Téri Advent (2010-11-26 – 2010-12-23) programsorozat keretében Szegeden több mint száz rendezvény várja az érdeklődőket. Különlegessége, hogy itt látható az ország legnagyobb adventi koszorúja. A tíz méter átmérőjű, gigantikus méretű adventi koszorú súlya meghaladja az egy tonnát. A Fő téren ilyenkor bálaszínház kap helyet november végétől négy héten át. A Dóm Téri Advent jellegzetessége még, hogy látogatói a tér közepén égő tűz mellett melegedhetnek, ami a kézműves vásár szép portékái, forró italok, igényes előadások, programok mellett garantálja az adventi hangulatot.

Hévízen, a Városháza téren várnak este hétkor mindenkit adventi gyertyagyújtásra (2010. november 27. – 2010. december 22.). A karácsonyi vásár ünnepélyes megnyitója december 1. Aki a hideg téli estéken pár napot a meleg hévízi gyógyvízben, vagy wellness kényeztetéssel szeretné eltölteni, hogy feltöltődjön az ünnepekre, annak ajánljuk hévízi hotelpartnerünket, a Hotel Európa fit****superior  szállodát. Jobb helyen nem is pihenhetne! Bővebben a Hotel Európa fit****superior  szállodáról.

Miskolcon az „Ünnepváró” Adventtől Karácsonyig (11.28.-12.19.) rendezvényen a mézeskalács-házikónál minden nap változatos programok, ünnepi műsorok várják a családokat.

A Kaposvári Adventen (2010. november 28. – 2010. december 22.) a Kossuth téren a székesegyház oldalában felépített egyedülálló faragott Betlehem, betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, és ünnepi programok jókedvet és meghittséget varázsolnak az arcokra.

A Győri Téli Fesztiválon (2010. november 26. – 2010. december 23.) az érdeklődők igényes kulturális eseményeket, koncerteket látogathatnak: betlehemes és hagyományőrző műsorokat tekinthetnek meg, egyedi iparművészeti alkotásokat vásárolhatnak.

Az Őrségben is készülnek az adventre, (2010. november 27. – 2010. december 23.) karácsonyi vásárral, ünnepi, hagyományőrző műsorral, koncerttel. Aki a természet szépségét részesíti előnyben, annak ajánljuk figyelmébe partnerszállásunkat, az Apát Hotelt. Az Apát Hotel*** az Őrségi Nemzeti Park területén, egy 7 hektáros őspark ölelésében, gyönyörű környezetben található Apátistvánfalván, az osztrák-magyar-szlovén határ találkozásánál. Bővebben az Apát Hotelről, és aktív pihenési lehetőségekről.

A Pécsi Advent (2010. december 3-19.) rendezvénysorozatnak idén is a Székesegyház és a Dómmúzeum lesz a helyszíne, ahol komolyzenei koncertekkel, ünnepi előadásokkal várják a város lakóit és a vendégeket. A téren kézművesek kínálják portékáikat, forralt bor és sülő kürtős kalács illata száll.

Reméljük adventi cikkünkben mindenki megtalálta a neki tetsző programot. Mozduljanak ki a családdal, találkozzanak rokonaikkal, barátaikkal. Ne feledjék, egy vidám együttlét, egy őszinte mosoly többet ér a legdrágább ajándéknál!

Legyen Csodás Adventjük!

– Vrábel Ilona –

„Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: