Orbán: Önök elég bátrak voltak, hogy emberekre vadásszanak

Orbán Viktor a parlamentben

Orbán Viktor a parlamentben

MNO
Ősi igazság, hogy az beszél félelemről, aki fél – felelte Orbán Viktor a parlamentben Gyurcsány Ferenc kérdésére. A kormányfő szerint az új kormány kijavítja az előző hatalom hibáit, és eltakarítják a romokat.

• Orbán: Ez egy MSZP-pénztár volt

Miért fél, miniszterelnök úr? – kérdezte a parlamentben az azonnali kérdések órájában Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő. A szocialista honatya „a szabadságról és a polgári Magyarországról” kérdezte Orbán Viktort. Szerinte a kormány a „nyugatos, polgári” és a „keleties, tekintélyelvű” állam közül az utóbbit formálja, „rombolja a polgári Magyarországot”. „Ön új alkotmányt akar adni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az erre adott felhatalmazás hazugság. „Adja meg a népnek, szabadságot kérek a népnek, dönthessen nyugdíjáról, dönthessen alkotmányáról” – szólította fel a kormányfőt.

Ősi igazság, hogy az beszél félelemről, aki fél – mondta válaszában Orbán. Megértem ezt a félelmet, mert ez az elszámoltatástól való félelem – tette hozzá. A miniszterelnök szerint a választók döntöttek, hogy nyolc év bűneiért és hibás döntéseiért el kell számolni. Nehéz lehetett hozzászokni, hogy nyolc évig mindent meg lehetett tenni következmények nélkül – hangsúlyozta a miniszterelnök. „A magyarok úgy döntöttek, hogy más világban szeretnének élni.” Orbán szerint itt a köz érdekében kell munkát végezni, amit a személyes félelem nem akadályozhat meg. Az új alkotmányt itt az Országgyűlésben fogjuk megalkotni – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A fenyegetés nem jó tanácsadó – mondta viszonválaszában Gyurcsány Ferenc. Az országgyűlési képviselő azt mondta: Orbán Viktor ellopja hárommillió ember pénzét, és még büszke is rá. Gyurcsány szerint nem meri a kormányfő megkérdezni „az istenadta népet” az alkotmányról. Ne bujdokoljon, ne legyen gyáva, és ne legyen tolvaj – zárta beszédét az ellenzéki politikus.

Tisztesség ügyében nem kérünk kioktatást az MSZP-től – mondta a miniszterelnök a Gyurcsánynak adott válaszában. „Elég bátrak voltak, hogy emberekre vadásszanak, elég bátrak voltak, hogy meghamisítsák a költségvetést és hazudjanak reggel, délben és este.” Mi kijavítjuk az önök hibáit, és eltakarítjuk a romokat – zárta a miniszterelnök.

(MNO)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: