Cézanne és Matisse bűvöletében – Szuperkiállítás Pécsett

Újabb nagyszabású képzőművészeti tárlatot rendeznek Pécsett. A Cézanne és Matisse bűvöletében – A Nyolcak centenáriumi kiállításra csaknem 80 gyűjteményből válogatták össze a festményeket, amelyek biztosítási értéke több mint 20 milliárd forint – közölte a Független Hírügynökséggel a Pécs 2010 Sajtóiroda. A képek ezen a héten érkeznek meg a baranyai megyeszékhelyre.

 20 milliárd a falakon

2010. december 10-én nyílik a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában a Nyolcak című kiállítás. A kulturális fővárosi évad kiemelt rendezvényei közé sorolt tárlat célja a Nyolcak festőcsoport – Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan, Tihanyi Lajos – munkásságának átfogó igényű bemutatása; illetve a Nyolcak művészeit inspiráló, vagy éppen velük párhuzamos európai törekvések felvillantása is. Így a kiállításon olyan mesterek munkái is láthatók, mint Cézanne vagy Matisse Magyarországon még nem látott művei is.

A mintegy 80 köz- és magángyűjteményből összeválogatott anyag zöme ezen a héten érkezik meg – egyebek mellett Németország, Franciaország és Anglia legjelentősebb múzeumaiból – a baranyai megyeszékhelyre. A több mint 20 milliárd forint biztosítási értékű műtárgy együttes szakszerű kicsomagolása több napot vesz igénybe.

FH

Hozzászólás