Meztelen nőkre gyűjt a Louvre!

Története során első alkalommal magánszemélyektől vár adományokat az interneten egy kép – idősebb Lucas Cranach festményének – megvásárlásához Párizs világhírű múzeuma, a Louvre.
A patinás intézmény a Die drei Grazien (A három grácia) című mű négymillió eurós (1,1 milliárd forintos) vételárának háromnegyedét már előteremtette, a fennmaradó egymillió eurót (276,7 millió forintot) magánadományokból reméli megszerezni. A kezdeményezés saját honlapot is kapott.

 

 

 Die drei Grazien

Die drei Grazien

 

A művészetpártolók közvetlenül az interneten keresztül is befizethetik adományukat, de csekket is kérhetnek. Aki több mint 200 eurót (55 ezer forint feletti összeget) áldoz a képre, privát látogatáson tekintheti meg az 1531-ből származó alkotást.

Azok az adományozók pedig, akik 500 eurónál (138 ezer forintnál) is magasabb összeggel járulnak hozzá a vásárláshoz, még a bemutató előtti látogatásra lesznek hivatalosak.

Henri Loyrette, a Louvre igazgatója bízik a kezdeményezés sikerében, meggyőződése szerint A három grácia a múzeum új ékessége lehet.
A mindössze 24-szer 37 centiméteres festmény három meztelen lányt ábrázol. A mestermunka mindig is magántulajdonban volt, 1932 óta egy francia férfié, aki most el akarja adni.

Míg Franciaország állami múzeumaiban az e fajta kezdeményezés premierjét ünnepli, az angolszász országokban már volt ilyenre példa: a londoni Tate galéria magánszemélyektől érkező adományok révén tett szert egy 6,7 millió euró (1,85 milliárd forint) értékű Rubens-képre.

MTI/Kultúrpart

 

Egy hozzászólás to “Meztelen nőkre gyűjt a Louvre!”

  1. Ernie Ferreyra Says:

    Wonderful Site! I wondered if I might be able to quote a portion of your pages and use a handful of items for a school assignment. Please drop me an email whether or not its ok or not. Thanks


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: