Rejtélyes tűzgömbök Kanada egén – A NASA is vizsgálja az égi jelenségeket

Hatalmas tűzgömböket észleltek Kelet-Kanada és az Egyesült Államok területe fölött, már a NASA is vizsgálja az égi jelenségeket. Különböző teóriák születtek arról, hogy mi állhat a tűzgömbök hátterében. Egy NASA műhold a napokban haladt el a jelenségek egyik lehetséges forrása mellett.

A Deep Impact nevű műholdat a napokban közelítette meg a Hartley 2 nevű üstökös, amely minden eddiginél közelebbi pályán haladt el a Föld mellett. Az űrjárműnek sikerült fényképeken megörökítenie a tőle csupán néhány száz kilométernyire elhaladó égitestet. A tűzgömbök és a mintegy 1,2 kilométer széles, mérgező ciános gázzal telt üstökös kapcsolatát azonban több kutató vitatja.

Tűzgömbök és pánik

Hazánkban is nagy izgalmat keltett egy hasonló jelenség. Február 28-án éjszaka 23.25-kor feltűnt az égen egy fénylő tűzgömb. Bár eléggé borult volt az ég, mégis az országból több helyről, így Budapestről is látható volt. Földrengésjelző állomások adatai alapján az űrből érkezett tárgy valahol Kassa és a magyar határ között robbant fel a levegőben.
Írországban március 3-án 18 óra körül tűnt fel az égen egy fényes tűzgömb – állítja a BBC tudósítója. Az esetről több ír városban (Armagh, Craigavon és Omagh) is beszámoltak a szemtanúk.

Áprilisban az amerikai közép-nyugati államok hatóságait is elárasztották egy gigantikus tűzgömb felvillanásáról szóló jelentésekkel – a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint. A tűzgömb körülbelül 15 percig volt látható körülbelül este 10 óra körül, Sullivan, Wisconsin térségében és Milwaukee nyugati részében.

Korábban Tel-Avivban okozott óriási pánikot egy hatalmas tűzgömb. A rendkívül fényes és sivító hangot hallató tárgy keleti irányból jelent meg az égen, majd hosszú csíkot hagyva maga után eltűnt a Földközi-tenger irányába. Akkor sokan riasztották a rendőrséget, és riasztották a hadsereget is, de a légierő nem tudott magyarázatot adni a jelenségre, amelyet a csillagászok sem jeleztek előre. Egyes feltételezések szerint meteor haladt el a Földhöz rendkívül közel, míg mások ufónak vélték a rendkívüli fénycsóvát.

Szaporodó kérdőjelek

Az utóbbi időben nagyvárosok felett több ezer szemtanú láttára jelentek meg feltűnő fényes gömbök, repülőtereken vészhelyzetet okozó ismeretlen járművek, megdöbbentő égi jelenségek. Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek hírek rejtélyes esetekről, amelyek közül nem mindegyikre született egyértelmű természetes magyarázat.

Az egyik ilyen jelenség az Egyesült Államokban történt. Itt titokzatos, apró repülő tárgyak miatt állították le a forgalmat Manhattanben október 13-án. Több ezer New York-i állt meg az utcán az égre mutogatva, ahol ezüstösen fénylő pontok sokasága lebegett a járókelők feje fölött, mintegy másfél kilométer magasságban. A jelenséget kamerák is megörökítették, sőt az ABC televízió egyik stábja élőben jelentkezett be a helyszínről.

Ugyanaznap éjjel a texasi El Pasóban hasonló, de kivilágított pontok jelentek meg az égen, amelyek szabályos alakzatba rendeződtek. Szeptember 11-én a kínai Belső-Mongólia tartományban zártak le egy repülőteret annak megelőzésére, hogy az utasszállító gépek ufóba ütközzenek. A szemtanúk szerint az égen ragyogó fény jelent meg mintegy négy kilométerre Paotou repülőterétől, majd hirtelen eltűnt. Három sanghaji, illetve pekingi járatnak a repülőtér fölött kellett köröznie egészen addig, míg az ufónak vélt jelenség eltűnt a légtérből, két másik járatnak pedig máshol kellett leszállnia.

Az utóbbi időben azonban nem ez volt az első eset, hogy zsúfolt nagyváros fölött észleltek különös égi jelenséget. 2009. december 18-án egy hatalmas piramis formájú tárgyat filmeztek le Moszkvában a Kreml fölött, míg két hónappal korábban egy még gigantikusabb, kör alakú jelenség tűnt fel az orosz főváros egén.

Washingtonban 2005. április 27-én kiürítették a Fehér Házat, miután egy ismeretlen repülő tárgy belépett az épület körüli tilalmi zónába. Bush elnököt egy földalatti bunkerbe menekítették, Cheney alelnököt pedig egy másik védett helyszínre. Hivatalos magyarázat nem született a riadóra, amelyet rövid idő után lefújtak. Szeptember 11-e után ez volt az egyetlen alkalom, hogy a titkosszolgálat evakuálta az elnököt.

atv.hu

2 hozzászólás to “Rejtélyes tűzgömbök Kanada egén – A NASA is vizsgálja az égi jelenségeket”

  1. puerto princesa hotels Says:

    The bowels support the heart, and not the heart the bowels. – Spanish Proverb


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: