Demjén Ferenc az állami elismerésről

“Óriási megtiszteltetés ez az elismerés, elsősorban azért, mert egy olyan napon adják át, amely számomra nagyon fontos” – mondta Demjén Ferenc dalszerző-előadóművész, akit a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntettek ki pénteken a nemzeti ünnep alkalmából.
 
Demjén Ferenc több mint négy évtizedes eddigi pályafutásából nem saját lemezeire, hanem a közönségre a legbüszkébb, mert kitartott mellette
 
 Demjén Ferenc több mint négy évtizedes eddigi pályafutásából nem saját lemezeire, hanem a közönségre a legbüszkébb, mert kitartott mellette
 
 
(MTI) – Demjén Ferenc az indoklás szerint “méltán nagy közönségsikernek örvendő pályafutásáért, generációk elismerésétől és szeretetétől övezett zeneszerzői és előadóművészi tevékenységéért” részesült az állami kitüntetésben.
    “Tízéves voltam 1956-ban, a forradalom a mai napig kiemelkedő dátum az életemben. Elégedett vagyok az ország életében most bekövetkezett változásokkal, fiatalosabb a gondolkodás, más irányt vettek a dolgok, a koncertjeim közönségén is érzem, hogy lazább és közvetlenebb a hangulat. Optimistán látom a kultúra, és ezen belül a könnyűzene lehetőségeit is” – mondta az MTI-nek az énekes.
    Mint kiemelte, több mint négy évtizedes eddigi pályafutásából nem saját lemezeire, hanem a közönségre a legbüszkébb, mert kitartott mellette. “Úgy érzem, nemcsak szeretik, amit csinálok, hanem még várnak is tőlem valamit. Örülök, hogy nem kerültem be azon művészek kategóriájába, akik csak a múltjukból élnek. Állandó alkotó- és zenésztársaimmal mindig próbálunk újítani, idén novemberben is megjelenik egy új Demjén-lemez” – fejtette ki az előadóművész.
    Elmondása szerint az Így fogadj el igazán című új album líraibb lesz, mint az egy évvel ezelőtt megjelent A lelkünk most is vágtat, a közreműködő “alapemberek” – Závodi Gábor és Menyhárt János – azonban változatlanok.
Optimistán látom a kultúra, és ezen belül a könnyűzene lehetőségeit is

Optimistán látom a kultúra, és ezen belül a könnyűzene lehetőségeit is

 

A zenész október 30-án Székesfehérvárott ad segélykoncertet a vörösiszap-katasztrófa kolontári károsultjainak megsegítésére, december 27-én Pécsett játszik, három nappal később pedig a hagyományos év végi nagykoncert lesz a Papp László Budapest Sportarénában. Az énekes beszámolt arról, hogy Pécsett és a fővárosban már elhangzanak dalok az új albumról is.
    Demjén Ferenc 1946-ban született; a hatvanas évek közepétől énekelt és basszusgitározott a Dogs együttesben, később szerepelt a Liversing zenekarban, a Sakk-Mattban, majd a Bergendy és a V’ Moto-Rock együttesben töltött sikeres évek után az 1980-as évek végén kezdett szólókarrierbe. Azóta majdnem minden évben megtölti a budapesti sportarénát, számtalanszor végigkoncertezte az országot és albumai tele vannak slágerrel. 1994-ben Huszka Jenő-díjat kapott, 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át, 2002-ben neki ítélték az Artisjus Zenei Alapítvány életműdíját, 2005-ben eMeRton-díjat kapott. Tiszteletére tavaly nyáron Siófokon az MTV Icon koncertjén az ő dalait játszották a mai magyar könnyűzenei élvonal képviselői.
 

Fotó:
mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: