Győzike – Vallott a botrányceleb a milliós APEH-tartozásról

Megszólalt Gáspár Győző

Megszólalt Gáspár Győző

Megszólalt Gáspár Győző: a showman egy interjúban adótartozásáról, anyagi problémáiról is beszélt. Állítja: nem igaz, hogy egzotikus utazáson vett részt, vagy hogy újabb méregdrága csodaautója lenne.
Anyagi helyzetéről is vallott az RTL Klub Fókusz című műsorának Gáspár Győző. A közismert tévés személyiség cáfolta, hogy családjával luxusnyaraláson vett volna részt Bali szigetén, sőt, saját bevallása szerint hatvanmilliós autót sem vásárolt.
Néhány hónapja a bulvárlapok arról számoltak be, hogy a Gáspár család Balin nyaralt, vélhetően több millió forintért, később pedig a törökországi Belek nevű nyaralóhelyre utaztak.

(videó – Gáspár Győző jelenleg koporsószalont üzemeltet, már egy éve utazik a kegyeleti bizniszben.)

Mint arról korábban beszámoltunk, Gáspár Győző és felesége, Bea asszony 2009 óta rendszeres szereplői az APEH által közzétett csúcstartozók listájának, de 2007 májusában már 20 millió forintra bírságolta őket az adóhatóság, miután vagyonosodási eljárást indítottak ellenük. A jelenleg aktuális listán is szerepel a nevük.

Győző az interjúban nem tagadta, hogy adótartozással küzd: “Igen, van APEH-tartozásom. Sajnos összejött. Fizetem, törlesztem, le fog telni…” – mondta.

A celeb jelenleg koporsószalont üzemeltet, már egy éve utazik a kegyeleti bizniszben.

Százmilliárdnyi adótartozások

Az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal legutóbb július végén tette közzé a nagy összegű adótartozással rendelkező magánszemélyek valamint a nagy összegű adótartozással rendelkező cégek feketelistáját. A két összesítésben szereplő nevek mögött összesen legalább 212 milliárd forint adótartozás található.

A legalább 180 napon keresztül folyamatosan fennálló nagy összegű adótartozással rendelkező adózók második negyedéves listái márciushoz viszonyítva kisebb mértékben bővültek, mint az előző időszaki felsorolások a tavaly decemberi állapothoz képest. A nem magánszemélyek 100 milliós listáján ezúttal 3%-kal több név szerepel mint három hónapja, a magánszemélyek névsora pedig 7,6%-kal gyarapodott. A számok azonban annak ellenére mellbevágóak, hogy korábban 5,2%-kal illetve 7,8%-kal gyarapodtak a táblázatok.

A listák szerint összesen 1794 darab legalább 100 millió forint adóval tartozó nem magánszemély adósa van az APEH-nak, és mellettük egy kisvárosnyi – egészen pontosan 3272 – magánszemély tartozik az államnak több mint 10 millió forinttal, azaz a hazai egyhavi bruttó átlagkereset legalább ötvenszeresével.

A két listán összesen tehát legalább 212,12 milliárd forint adótartozást felhalmozó adózó neve szerepel. Figyelembe véve azonban, hogy sok vállalkozás és magánszemély vélhetően jóval több adótartozással rendelkezik a listára kerülés alsó határánál, a jegyzékekben szereplő adózók összes tartozása a fenti minimális összeget még akár további százmilliárdokkal meghaladhatják. (A pontos számokat azért nem ismerhetjük meg, mivel a hatályos jogszabályok kizárólag a nagy összeggel tartozók nevének, székhelyének/lakcímének és adóazonosítójának közzétételét teszik lehetővé az adóhatóságnak.)

// <![CDATA[Forrás: Pénzcentrum
$(“img.popupimage”).click(function(){
openImageWinPC($(this).attr(“src”));
});
$(“a.popupgallery”).click(function(){
openWin($(this).attr(“href”)+”&a=1″,660,540);
return false;
});
// ]]>

Színes kategória. Címkék: . Leave a Comment »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: