Magyarország – Az MSZP nem tudta feldolgozni kudarcait

A baloldal nem tudta földolgozni kudarcait, folyamatos belső bűnbakkereséssel az energiáit is felemésztette. Az elhatározás, hogy az önsorsrontó belső háborúkon túllép mindig megvolt, csak éppen a béke legfeljebb huszonnégy órán át létezett. Most sem tovább; Szili Katalin máris követ dobott az amúgyis örvénylő vízbe, szinte azonnal megfosztva az MSZP- az esélytől, hogy most végre nyugodt, kampánymentes építkezésbe kezdjen, amikor nem az eredménykényszer nyomása alatt kell cselekedni.

Szili Katalin: az MSZP-nek vége van

Szili Katalin: az MSZP-nek vége van

Szili: az MSZP-nek vége van

Pedig a helyzet, Szili Katalin nélkül is nehéz, mert bár a párt jobb eredményt ért el, mint az országgyűlési választásokon, összességében mégis rontott a helyzetén – írja Németh péter, a Népszava főszerkesztője.

– gondola –

Forrás > Hangok 

 

***

[Mimike100] [2010.okt.06. 11:37]

”Orbánt kétszer is elverték, s bár más politikus két ilyen vereségbe végképp belebukik, Orbánt azonban más fából faragták. Vagy fogalmazzunk úgy¨különleges anyagból gyúrták.”

***

Valóban. A fenti mondat második fele igaz, nem is vitás hogy Orbán az egyetlen igazán karizmatikus személyiség, épp ezért nagyon böki a szoclib. szemeket. A nem túl vékonyka hangok mostanában talán „ellensúlyként” ismételgetik, hogy Orbánt „kétszer is elverték”.

Nos a kétszeri elverés az idei választások és az MSZP vonatkozásában valóban igaz, ők mégis sikerként könyvelik el eredményüket. Hogy is van ez?

„Kétszer is elverték”. Nos, az emberek átverésével, az adatok meghamisításával, trükkökkel, csalással az MSZP-sek kétszer is nyertek – persze nem nagy előnnyel. Ha számadatokkal illusztrálnánk e két „elverést” bizony nem észlelnénk olyan szakadékokat, mint most a Fidesz és a „második legnagyobb párt között!

Ami meg vicces
.„A baloldal nem tudta földolgozni kudarcait, folyamatos belső bűnbakkereséssel az energiáit is felemésztette.”

Ugyanis fent idézett mondatnak is csak az első fele igaz.
Ami a mondat második felét illeti, közelebb áll a valósághoz az, hogy az MSZP energiáit az új Kormány, és Orbán elleni lejárató kampányuk, a teljes gőzzel folytatott gyűlölet- és félelemkeltés és a hazugságok széleskörű terjesztése emésztette fel. Saját híveiket is kiábrándították magukból. Pedig ezalatt akár építkezhettek volna, legalább saját pártjukat illett volna gatyába rázni.

A „vékony hang” (Ildikó) meg már megszólalt, de minek….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: