Az emberi tisztesség elve miatt sem kaphat 2 milliónál többet Simor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke

Hungarian National Bank - Magyar Nemzeti Bank

Image by Kevglobal via Flickr

Megtette észrevételeit az Európai Unió pénzügyi és gazdasági főigazgatójának levelére a nemzetgazdasági miniszter. A Marco Buti úrnak szóló levélben Matolcsy György újra megerősíti: a nemzeti ügyek kormánya a takarékosság, az államháztartási egyensúly, de pusztán az emberi tisztesség elve miatt is fontosnak tartja, hogy a közszféra vezetőinek és tisztségviselőinek, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének a havi díjazása kétmillió forintnál ne legyen több.

A nemzeti ügyek kormányának továbbra is az a szándéka, hogy a közszférában a vezetői és tisztségviselői illetmények teljesítményarányosabbak és igazságosabbak legyenek – olvasható a nemzetgazdasági miniszter Marco Buti úrnak küldött levelében. Matolcsy György megjegyzi: az MNB elnökének keresete a bérplafon bevezetéséig kiugróan magas volt mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban, hiszen több mint a negyvenszeresét kereste a magyarországi átlagkeresetnek, de 25 százalékkal többet keresett Magyarország miniszterelnökénél és köztársasági elnökénél is. A nemzetgazdasági miniszter levelében megjegyzi, hogy a jegybank elnöke a bérplafon bevezetéséig kétszer annyit keresett, mint az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve kormányzótanácsának elnöke.

A nemzetgazdasági miniszter újra kiemelte, a nemzeti ügyek kormánya a jegybanki függetlenséget eddig is és a jövőben is teljes mértékben tiszteletben tartja – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

MNO

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: