KANADA – Tragédia: Brutálisan meggyilkoltak egy magyar diáklányt

Több áldozata lehet a magyar diáklány gyilkosának

Brutálisan agyonvertek szombaton egy magyar származású 15 éves lányt a kanadai Vancouverben. Sz. Laurára barátai találtak rá a Delta városrész, Mackie Park nevű erdős területén. Korábban három támadás történt már a környéken.

A meggyilkolt lányra emlékeznek diáktársai

A lányra barátai – akikkel találkozója volt – találtak rá súlyos fejsérülésekkel, arccal a földre borulva. A sérült Sz. Laurát kórházba szállították, azonban vasárnap belehalt sérüléseibe. A boncolás várhatóan napokon belül befejeződik.

Valószínűleg nem célzottan a magyar lány ellen irányult a brutális támadás, mégis a lakosságot nyugtalanítja, hogy az elmúlt hónapokban három másik hasonló eset is történt Vancouvernek azon a részén. 

A www. vancouversun.com-nak Sharlene Brooks őrmester a Deltai Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a korábbi támadások és a mostani brutális gyilkosság között. Ugyanakkor hozzátette, nem lehet kizárni semminek a lehetőségét sem, egyelőre nagy erőkkel folyik a nyomozás.

A lakosság aggodalmára okot adó első támadás májusban történt. Séta közben támadtak meg egy nőt, akit tarkón ütöttek. Június 7-én pedig kocogás közben lopózott egy ismeretlen egy lány mögé a Santa Monica úton, nem messze attól a helytől, ahol szombaton a 15 éves diáklányt megölték. Ekkor a megtámadott lány tudott személyleírást adni a férfiről.

A harmadik eset július 21-én történt. Akkor egy fiatal nő sétált a barátjával a  – gyilkosság közelében lévő – 112. utcán, amikor  hirtelen egy férfi termett mögöttük és megragadta a nő fenekét, majd elrohant. A sértett akkor is részletesen beszámolt a támadó külsejéről a rendőröknek – adta hírül a Blikk.hu.

A helyi lakosok közül többen attól tartanak, hogy a tettes egyre komolyabb támadásokat tervez. Éppen ezért a rendőrség  – mindamellett, hogy megerősítették a jelenlétet a városban – azt tanácsolja a környékbelieknek, hogy ne járjanak egyedül, kerüljék a kivilágítatlan területeket, parkokat és séta helyett inkább üljenek autóba.

– A rendőrség várja a tanúk jelentkezését, akik információkkal szolgálhatnak az áldozat halálának körülményeiről – nyilatkozta Sharlene Brooks. Egy 16 és 25 év közötti, átlagos testalkatú férfit keresnek, aki a gyilkosság feltételezett időpontjában a parkból kelet felé sétált, és éppen sms-t írt telefonján. A férfi fehér rövid ujjú inget, és térdig érő sortot viselt, a hátán pedig hátizsák volt – árulta el az őrmester.

A kanadai közvéleményben és a sajtóban heves visszhangot váltott ki a hétvégi gyilkosság. A helyi lapok közül a Vancouver Sun internetes oldalán folyamatos tájékoztatást ad az esetről.

Egyes értesülések szerint a lányt egy baseballütővel verték agyon, de ezt a hatóságok nem erősítették meg és továbbra sem adnak tájékoztatás sem a támadás eszközéről, sem annak indítékáról.

Sharlene Brooks őrmester elmondta, hogy már számos jelzést kaptak a lakosságtól, de ezeknek tartalmát nem kívánta a nyilvánosság elé tárni. Nem számolt be arról sem, hogy a parkban, amely vasárnap délutánig zárva volt, milyen más tárgyakat találtak a terület átfésülésekor. 

A gyilkosság helyszínén a lány iskolatársai és barátai virágokat helyeztek el. A Facebook közösségi portálon pedig csoport alakult, hogy igazságot szolgáltasson Laura Szendreinek.

A Vancouver Sun-nak egy helyi szülő – akinek gyermeke együtt futballozott a brutálisan meggyilkolt kislánnyal – elmondta, hogy nagyon aggódik a gyermeke miatt, de bíztatja a fiatalokat, hogy egymás épségére vigyázzanak, segítsék egymást,  és ne engedjék, hogy a félelem befolyásolja az életüket.

Heti Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: