LONDOM – A Beatles megalakulására emlékeznek a királyi filharmonikusok

A londoni Royal Philharmonic Orchestra a Beatles megalakulásának 50. évfordulójára emlékezik koncertjével, ahol a leghíresebb szerzeményeket komolyzenei köntösbe öltöztetik

The Beatles

The Beatles

A Beatles megalakulásának 50. évfordulójára emlékezik rendkívüli koncerttel a londoni Royal Philharmonic Orchestra, amely komolyzenei köntösbe öltözteti John Lennon és Paul McCartney leghíresebb szerzeményeit.

Noha az ilyen stílusú feldolgozás ötlete nem új keletű – a liverpooli együttes slágereit már dolgozták fel szimfonikus zenekarok -, a klasszikus muzsika és a hatvanas évek rock zenéjének rajongói most először élvezheti élőben a műfajok keveredését. A várva várt eseményt október 28-án tartják a Royal Albert Hallban.

A koncerten több mint száz tagból álló kórus, zenekar, gitárosok és meghívott művészek gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról. Az est alkalmából különleges fényjátékkal is készülnek.

Az előzetes tájékoztatás szerint felcsendül majd a liverpooli négyes leghíresebb dalai közül néhány, de a hallgatóság többre számíthat a slágerek puszta megszólaltatásán. A koncerten énekel Darius Campbell, Tonie Christie, valamint Beverly Knight. Belépőket 20 fonttól válthatnak az érdeklődők, a bevétel egy részét jótékony célokra fordítják.

MTI

Hozzászólás