Történelmi Beatles tévéfelvételek jelentek meg DVD-n

A recreation of the set for The Ed Sullivan Sh...

Image via Wikipedia

DVD-n jelentek meg a Beatles együttes első amerikai tévés felvételei: a ma már kultúrtörténeti jelentőségű fellépésekre a hatvanas évek közepén került sor a The Ed Sullivan Show keretében. A kedden forgalomba került DVD-n szereplő “klipek” korábban is hozzáférhetőek voltak, de a műsorok teljes egészében – reklámmal és a többi fellépővel együtt, az eredeti sugárzáshoz híven – még sohasem jelentek meg. Az együttes Ed Sullivan Show-beli bemutatkozására 1964. február 9-én került sor. Ez a műsor mérföldkő lett az amerikai televíziózás történetében, mert rekordszámú, 73 millió amerikai nézőt ültetett a képernyő elé. Ehhez hasonló azt megelőzően még nem fordult elő.

Zenészek teljes generációjának sorsa dőlt el ezzel az adással. Dennis DeYoung, a Styx egykori frontembere így emlékezett: “Csak néztem, és arra gondoltam: Ó, Istenem! Mi ez? És hogy csinálhatnám én is?” Mint megjegyezte, a továbbiakban fel sem merült benne, hogy mással is foglalkozhatna az életben.

A The 4 Complete Ed Sullivan Shows Starring the Beatles (A négy teljes Ed Sullivan Show a Beatles fellépésével) című DVD-t a Sullivan Show archívumának tulajdonosa, a SOFA Entertainment jelentette meg a Beatles szerzői jogai fölött rendelkező Apple Corps Ltd. hozzájárulásával.

Azt, hogy Sullivan teljesen tisztában volt a Beatles fellépésének jelentőségével, mutatja hogy az együttes kétszer is szerepelt az első adásban. A műsorokban összesen húsz számot játszottak el, ebből az I Want to Hold Your Hand című dalt három verzióban is előadták.

A lemezen egy rövid interjú is található, amit Sullivan készített 1964 májusában a Beatles tagjaival Londonban. Az akkor adásba került beszélgetés is most jelenik meg első ízben azóta.

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: