A tangó szerelmesei Magyarországon

A klasszikus tangó és a modern tánc szerelmesei is megtalálhatják számításukat a Colores del Tango előadásban, amit Piazzolla muzsikája, és többek között egy a tangó hazájában is elismert magyar táncos mutat be.

Érzékiség a színpadon

Érzékiség a színpadon

A szeptember 4-i, budapesti előadásra a Millenáris teátrumban kerül sor.

A 20. századi Argenínából kaphatnak ízelítőt azok, akik ellátogatnak a Danubiando tangófesztivál keretében megrendezett Colores del Tango előadásra.

A táncosok, Kulik Johanna, Josip Bartulovic és Santiago Maciel improvizatív megoldásokkal ábrázolják az érzékiséget a színpadi látványelemek között. Johanna a magyarországi tangós közösség egyik meghatározó alakja, színpadi, show- és televíziós fellépéseivel nagy népszerűségre  tett szert több, mint másfél évtizedes karrierje során.

Josip Bartulovic előadásában a letisztult, elegáns tangót ismerhetik meg a nézők, stílusát több, mint egy éves Buenos Aires-i tanulmányútja során tökéletesítette. Johannával 2003-ban, az első Argentin Tangó világbajnokságon 180 – zömében argentin – pár közül döntősök lettek, végül a negyedik helyen végeztek, ezzel kivívták maguknak az elismerést az őshazában is.

Santiago Maciel nyers dinamizmusával, a salsából adaptált újszerű megoldásaival, fiatalos lendületével táncol.

Az est különlegessége a trió asszimmetrikus felépítése, amelyben három táncos Astor Piazzolla zenéjére az argentin tangóval próbálja visszaadni a fülledt hangulatot.

A zenét a Beltango zenekar biztosítja, akik az autentikus tangózene előadása mellett saját, egyedi stílusú feldolgozásaikat is eljátsszák.

– deluxe

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: