Mit főzzünk ma? – Pulykafalatok zöldséggel

Elkészítés módja: A pulykamellet mossuk meg, kockázzuk fel, sózzuk és borsozzuk meg. Egy tálban verjük fel a tojást, tegyük bele a húst, keményítőt, keverjük össze és kicsit hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben. A pórékat először hosszában vágjuk szét majd daraboljuk fel. A paprikákat kockázzuk fel. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben. Tegyük bele a húst, néha kevergetve kezdjük el párolni aztán adjuk a mogyorót, hagymát és paprikát. Ízesítsük sóval és gyömbérrel, öntsük hozzá a bort és a szójaszószt. Alaposan keverjük el, azonnal tálalhatjuk.

Zöldséges pulykafalatok

Zöldséges pulykafalatok

Ajánló: A legfinomabb köret mellé – a burgonyapüré!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 600 g pulykamellfilé
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 50 g földimogyoró
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 kiskanál frissen lereszelt gyömbér
  • 1 csipet só
  • 1 csipet frissen őrölt bors

Elkészítési idő: 40 perc

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: