Lélektani határt lép át a McDonald’s és a Burger King

Átléphetik a Burger Kingek és McDonald’s-ok szendvicsárai a lélektani 5 dolláros határt az Egyesült Államokban – írja a Financial Times.

Az amerikai gyorsétteremláncok drágább termékekkel kísérleteznek, így próbálnak nagyobb profitot elérni. Az elmúlt években – a gazdasági válság miatt – fókuszba kerültek az olcsóbb ajánlatok, az éttermláncok ettől remélték profitjuk szinten tartását.

A McDonald’s Kanadában kísérletezik új “smokehouse deluxe” szendvicsével, amelyet már 5 dollárért árul. A Burger King pedig tűzön grillezett újdonságait adja 9 dollárért.

Scott Hume, a BurgerBusiness.com szerkesztője a gyorsétteremláncok megegyezését sejti a dolgok hátterében. Hume szerint a hamburgerek piaca két típusra szűkül, a prémium és a gazdaságos kategóriára.

Az gyorséttermek a prémium kategória áraival kísérleteznek és próbálják egyre magasabbra pozícionálni azokat, így jutva plusz profithoz – véli Hume. Szerinte a mostani 2,99 dolláros szendvicsekért az új árazási trendnek köszönhetően a jövőben 5 dollárt kell majd fizetni.

A 4,99 dolláros ár volt az a határ, amelynél többet nem volt szokás elkérni egy burgerért a gyorséttermekben. Az élelmiszerárak emelkedése azonban arra késztette a láncokat, hogy komoly lépésekre szánják el magukat.

napi.hu


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: