BUDAPEST – Nyomozás indult a Hadik kávéház felújítása ügyében

MNO
Nyomozást rendelt el a XI. és XXII. kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen Sölch Gellért és Szabó András XI. kerületi fideszes képviselők feljelentése alapján a Hadik kávéház felújítása ügyében – közölték a képviselők szerdán az MTI-vel.

“Így bánnak a közpénzekkel Újbudán” – Hűtlen kezelés gyanúja a Hadik kávéháznál

BUDAPEST – Ha most nem nyit ki Karinthy törzshelye, akkor már soha

Hadik kávéház - Budapest

Hadik kávéház - Budapest (Fotó: Bokodi György)

Sölch Gellért az MTI-nek felidézte, hogy augusztus elején a Bartók Béla úti Hadik kávéház homlokzatának felújítása ügyében hűtlen kezelés alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen tett feljelentést tett Szabó András képviselőtársával együtt. Kiemelte: a polgármester annak ellenére nem tett semmilyen intézkedést a helyzet tisztázása érdekében, hogy a kerület lakosai és ellenzéki képviselői tavaly december óta minden hónapban tüntetéssel tiltakoznak a beruházás körül kialakult offshore cégháló és potenciális vagyonvesztés miatt.

A feljelentők számításai szerint a beruházást piaci áron 23 millió forintból meg lehetett volna valósítani, ehhez képest azonban a szocialista Molnár Gyula vezette önkormányzat 42 milliót költött a felújításra, így a kerületet és ezen keresztül a helyi lakosokat 19 millió forint kár érte. A több mint öt éve megvásárolt kávéházat Molnár Gyula polgármester már kétszer is felavatta, ennek ellenére még mindig nem nyitott ki.

Kitért arra is, hogy idén nyáron az önkormányzat a homlokzatfelújítás mellett a kávéház érdekében „még egy lépést tett”: az épület előtti utcát lezárta, és a parkolási lehetőséget megszüntetve alakított ki teret közpénzből, hogy azon a kávéház bármikor teraszt nyithasson. Szabó András képviselő az MTI-nek elmondta, hogy ezt a beruházást is ki fogják vizsgálni.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: