Budapest – Andy Warhol a Szépművészetiben

Mindösszesen egy hétig látható a Szépművészeti Múzeumban az a különleges, Andy Warhol életművét felsorakoztató kiállítás, amelyen néhány, 3D-ben is megjelenített képét is bemutatják.

Andy Warhol

Andy Warhol


Andy Warhol, a huszadik századi képzőművészet egyik ikonja, a Pop Art legismertebb képviselője, Marilyn Monroe-ról készült sorozatának képeit mindenki ismeri. A ruszin származású Warhol nem csak képzőművészként dolgozott, kipróbálta magát a filmiparban is, főként az unalom témakörét helyezve előtérbe. Számtalan szállóigénket is neki köszönhetjük: 15 perc hírnév, a sok szalonnával és egyben tévécsatornával rendelkező ideális feleség képe, stb.

A művész halála előtt szerette volna létrehozni saját virtuális képmását, ám az akkor induló 3D animációs technikák még nem voltak elég fejlettek ehhez.
Most azonban a Samsung támogatásával magyar filmesek az Andy Warhol foundation jóváhagyásával, átalakították néhány alkotását 3 dimenzióssá. A valódi térélményt nyújtó alkotásokat 2010. augusztus 27. – szeptember 1-je között tekinthetik meg az érdeklődők a Szépművészeti Múzeumban, méghozzá a világ talán legvékonyabb 3D TV-jén, a 9000-es sorozatú Samsung LED TV-ken.
Forrás:
Tancsa Ágnes
presztizs.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: