Ha nem jön Mick Jagger, akkor jó lesz Schmuck is – Hazai történetek

Alakul a koton-koalíció, mondhatnám kezd felállni a nagy csapat. Lassan mindenki megtalálja a helyét ebben a nem kicsit röhejes színjátékban. Nézzük hát a szereposztást. Nézzük meg, kik vannak a háttérben és kik azok, akik a pódium közepén állnak. Hunyjuk be a szemünk és képzeljük magunk elé, ahogy felmegy a függöny és kigyúlnak a fények. Valósághű kép lesz, ami pontosan tükrözi majd a mai magyar közélet baloldali felét.

Bár nem állunk jól… Ha Mick Jaggert indítanánk, akkor sem hiszem, hogy meg tudnánk verni Tarlós Istvánt.

Bár nem állunk jól… Ha Mick Jaggert indítanánk, akkor sem hiszem, hogy meg tudnánk verni Tarlós Istvánt.


A háttérben már a kezdetek óta ott álldogál Kapolyi elvtárs, aki a pénzt adja a produkcióhoz. A színpad közepén Schmuck Andor tesped, akinek az arcképe díszíti a kotont, ami mára már a szövetség igazi emblémájává vált. Mellette Seres Mária feszít és várja, hogy végre felhúzhassa valamire, vagy valakire.

Ekkor hirtelen felharsannak a harsonák és a nézőtéren, az első sorban feláll valaki. Feláll és a sötétben a színpad felé sétál. Az összes lámpa, az összes szem rátapad. A nézőtéren pedig már mindenki sejti: Igen ő az. A Pénisz megérkezett.

Seres gyorsan odarohan hozzá, és lendületesen rágörgeti a kezében tartogatott óvszert. Nem megy könnyen, az az ostoba nagy fej nehezen adja meg magát. De végül csak sikerül. Ekkor már az összes reflektor rájuk mutat. Seres még ránt néhányat rajta, hogy mindenhol feszes álljon, aztán int a fejévvel, hogy részéről ennyi. A feszültséget vágni lehet. Minden szempár szinte pislogás nélkül a Péniszre szegeződik, aki határozottan a mikrofonhoz lép:

Nekem, Szanyi Tibinek kampányfőnökként a közelgő választások során az egyik szlogenem a következő: „Minden másképp lesz.” Igenis, meg kell ígérnünk az embereknek, hogy megváltozunk.

Bár nem állunk jól… Ha Mick Jaggert indítanánk, akkor sem hiszem, hogy meg tudnánk verni Tarlós Istvánt. Jó, talán vele igen.

A közönség összerezzen, de csendben vár. Valahogy ösztönösen érzik, hogy ez a harc lesz a végső, de azért még remélnek, hogy majd valaki, ott fenn a színpadon feláll, utat mutat. És nem is kell csalatkozniuk. A Pénisz tovább szövi a gondolatot:

Ha Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága, a Kapolyi László által jegyzett MSZDP és a Seres Mária vezette Civil Mozgalom közös főpolgármester-jelöltje sikeresnek bizonyul a kopogtatócédulák gyűjtésében, akkor az MSZP keresi majd a megegyezés lehetőségét vele …

A felvilágosult baloldali erőkből álló közönség hirtelen tapsviharba tör ki. A szemek csillognak, és lehet hallani, ahogy a szívekről kezdenek legördülni a hatalmas kövek. Igen. Mégis meglehet. Húzzunk bele.

Zúg a taps.

A Pénisz ekkor elégedetten hátrébb lép és alig észrevehetően elmorzsol egy kis fehér cseppet, ami lassan elkezdett végigfolyni a homlokán…

[A félreértések elkerülése végett. A fenti történet valós alapokon és ténylegesen elhangzott nyilatkozatokon alapszik. Az eredeti hírekért katt IDE és IDE. A témával kapcsolatos korábbi RP bejegyzés (Schmuck, Kapolyi, Seres Mária és a koton) pedig ITT található.]

radicalpuzzle

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: