Az MSZP és a Jobbik is a rendcsinálást kéri számon a kormányon

Az MSZP megdöbbenéssel fogadta az újabb rendőrgyilkosság hírét. Bár a Fidesz nagy hanggal kijelentette, hogy 60 nap alatt megerősítette a közbiztonságot, mégis két rendőr halálesetével kell szembesülnünk, ami nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt – írja a párt. A Jobbik szerint fontos kiemelni, hogy miközben állig felfegyverzett rohamrendőrök rontanak rá békés demonstrálókra, aközben a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni.


Az MSZP minden politikai és egyéb eszközzel támogatja a rendőrség intézményének, rangjának megerősítését, hogy mihamarabb visszaszerezzük a rendőr tiszteletét, intézkedési biztonságát.

A hír rettenetes. A rend őrét ismét támadás érte, holott a rendőrségnek a legteljesebb tisztelet kellene járjon. Ebben a kérdésben nem lehet pártosodás, mert az állam tekintélyét megtestesítő rendőrnek minden kormány számára alapvető a teljes körű megbecsülés, elismerés, az állampolgárok szemében az intézkedő rendőr iránti tisztelet – olvasható a szocialisták közleményében.

Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy a többi parlamenti párttal közösen dolgozzon ki olyan programot, mellyel a rendőrség rangja megerősíthető. Az MSZP osztozik a hozzátartozók fájdalmában, gyászában.

***

A Jobbik Magyarországért Mozgalom őszinte részvétét fejezi ki a szerda hajnali támadás rendőr áldozatának családja felé. Az esetet súlyosbítja, hogy két hét alatt immár a második rendőr veszti életét szolgálatteljesítés közben.

Fontos kiemelni, hogy miközben állig felfegyverzett rohamrendőrök rontanak rá békés demonstrálókra, továbbá köztörvényes bűnözőkként bánnak zöld pólót vagy fekete mellényt viselő adófizető állampolgárokkal, aközben a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni.

A kormányfő által rendteremtésre megígért két hét bőven letelt, de rend helyett csupán a közbiztonság területére vonatkozó sikerpropaganda tapasztalható. A közbiztonság helyreállítása érdekében a kormány és a rendőri vezetés határozott, a rendőrség állományának védelmét és a békés állampolgárok érdekeit szem elé helyező lépéseit várjuk. Ha a jövőben ezeknek az elvárásoknak megfelelő intézkedéseket látunk, úgy a Jobbik azokat maximálisan támogatni fogja – zárul Volner Jánosnak, a Jobbik Közbiztonsági Kabinetjének vezetőjének közleménye.

Forrás: OrientPress Hírügynökség


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: