John Lennon gyilkosa újra kérelmezi feltételes szabadlábra helyezését

Yoko Ono nem akarja, hogy férje gyilkosát feltételes szabadlábra helyezzék

Mark David Chapman, John Lennon gyilkosa már hatodszorra terjeszti fel kérvényét feltételes szabadlábra helyezéséért, ezúttal éppen csak néhány hónappal a Beatles frontembere halálának 30. évfordulója előtt. Chapmant a feltételes szabadlábra helyező bizottság két tagja az augusztus 9-ével kezdődő héttel akarja kihallgatni.

Yoko Ono

Yoko Ono

Négyen ellene, ketten mellette

New York Állam Feltételes Szabadlábra Helyezési Csoportjának egy képviselője szerint négy levél érkezett Chapman idei elbocsátása ellen, és kettő mellette. Chapman utoljára 2008-ban terjesztett be kérelmet New York Állam Feltételes Szabadlábra Helyezési Csoportjához, amit a társadalom biztonsága és jóléte érdekében elutasítottak. Kérvényét 2000-ben, 2002-ben, 2004-ben és 2006-ban is elutasították.

„Feltűnés nélkül teszi a dolgát”

Az 55 éves Chapman 20 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetését tölti, Lennon New York Citybeli lakásuk előtt, 1980. december 8-án történt lelövése miatt. Az elítélt az ítéletéből 29 évet letöltött a maximális biztonsággal őrzött Attica Büntetés Végrehajtási Intézetben, ahol olyan rabokkal volt együtt egy épületben, akik nem jelentettek fenyegetést a számára, állították a büntetés végrehajtási intézet munkatársai. Van saját cellája, de a nap nagyobb részét a könyvtárban tölti, vagy celláján kívül végez háztartási munkákat.

Az elmúlt 20 évben megengedték, hogy felesége, Gloria látogassa. Ezek a látogatások az állami család-újraegyesítő program részét képezik, amely a börtönlakók számára lehetővé teszi, hogy akár 44 órát is családtagjaikkal töltsenek egy erre a célra berendezett környezetben. A raboknak meghatározott kritériumoknak kell megfelelniük, hogy ebben a kiváltságban részesülhessenek.  „Chapmannél 1994 óta semmiféle kihágást nem tapasztaltunk” – közölte Erik Kriss, a büntetés végrehajtási intézet szóvivője. „Minden feltűnés nélkül teszi a dolgát, és végzi munkáját a börtönben” – tette hozzá Kriss.

Yoko Ono - John Lennon özvegye

Yoko Ono - John Lennon özvegye

Yoko is tiltakozik

Yoko Ono, Lennon özvegye, az elmúlt években levélben terjesztette elő kérését, hogy tagadják meg a feltételes szabadlábra helyezést. Ono jogi képviselőit és publicistáit azonban a CNN munkatársainak nem sikerült elérniük.

atv.hu / CNN

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: