Orbán gyengének érzi magát – Megmondó

Orbán gyengének érzi magát

megállapítható, hogy a Jobbik alelnöke nem az a beszari fickó, hanem tökös legény, addig legalábbis biztos, amíg az ostor az ő kezében van.

Legalábbis Novák Előd ezt állítja, akiről itt az ideje portrét rajzolni, még ha nehéz is egy kiforratlan ifjoncról, aki idejének nagyobb részét mások tökéletesítésével tölti, ahelyett, hogy előbb magát csiszolgatná gyémántos fényűre. De semmilyen nehéz feladat nem riaszthatja el az embert attól, hogy jobban megismertesse másokkal is szívének kedves amorf lényét.

Novák Előd

Novák Előd

Novák Előd politikai pályafutásának cselekményeit sokkal inkább tartom érdekfeszítőnek, mint Vona Gábor kísérleteit a parlamenti demokrácia és a radikalizmus összehangolására. Pedig ez utóbbi vállalkozás is lenyűgöző hatású. Természetesen csak számomra, mert a Jobbik szavazók többsége állítólag eredménytelennek tartják Vona ezirányú próbálkozásait, és fülénél fogva szeretnék kivonszolni elnök urukat a Parlamentből egy pofonfa árnyékába.

De térjünk vissza portrénk tárgyára. Legutóbb azzal hívta fel magára figyelmünket, hogy karikás ostort ajándékozott a Parlament ülését éppen vezető alelnöknek, azért, hogy Jézus példáját követve az alelnök űzze ki a zsibvásározókat a magyar nemzet templomából.

A levezető elnök úriember lehetett, különben egyből a szeme közé csördített volna Nováknak, hiszen mi dolog ostort ajándékozni mások kiűzetésére, miközben magunk is zsibvásározás bűnébe esvén nagy hangon okirat hamisítással vádoljuk meg hamisan képviselő felebarátainkat a nemzet templomában.

Ebből is megállapítható, hogy a Jobbik alelnöke nem az a beszari fickó, hanem valóságos tökös legény, addig legalábbis biztosan, amíg az ostor az ő kezében van. Bátorságának egyéb bizonyítékát is mutatva a minap interjút adott a Barikád nevezetű szuperkurucinfós lapnak, ahol is álláshalmozással vádolta kormánypárti képviselőtársait. Ami valóban ronda egy dolog, és ha rajtam múlna, egyetlen országgyűlési képviselőnek sem lehetne más munkája az ország dolgán kívül. De mégiscsak furcsa kijelentésnek tűnik egy potenciális álláshalmozó politikai tinédzsertől, aki amellett, hogy országgyűlési képviselő, még a Jobbik alelnöke, a párt XI. kerületi szervezetének „talpasa”, sajtósa, országos szervezője, és nem utolsó sorban, egyben Dúró Dóra Jobbik szóvivő nagy szerelme, akivel saját bevallása szerint boldog pár(t)kapcsolatban éldegél.

Hősünk nyilván nem kíván magának minden feladatot, azok csak megtalálják, mindazonáltal folyamatosan küzd mások álláshalmozása ellen, ezért megnyugtatónak találta, hogy amikor Orbán a Jobbiknál vendégeskedett, akkor a miniszterelnök is jelét adta ellenérzésének az álláshalmozással szemben. Ám Novák Előd szerint az ország főnöke azt is mondta, hogy egyelőre gyengének érzi magát ahhoz, hogy az álláshalmozás tiltását a Fideszen belül keresztülvigye.

Ilyenkor hasad és fáj a szív, mert rosszul esik a népnek, amikor a vezetője gyengének érzi magát, és már éppen csak arra futja az erejéből, hogy néhány csekély súlyú nemzetközi szervezetet kirugdaljon az országból. A Fideszhez nincs energiája és ezt a problémáját éppen Novák Előd csapatával tudja csak megosztani. Hát ha jobbikos lennék, ezt a hülyeséget én is elhinném.

Koronics Márton


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: