Pattanásig feszült a helyzet Görögországban – Még tart az üzemagyaggond

Görögországban továbbra is súlyos benzinhiány van a közúti szállítók sztrájkja miatt. A stratégiai fontosságú helyekre a kormány katonai vagy rendőri kísérettel küld tankereket, de még napokig tarthat, mire normalizálódik a helyzet. Az utazási irodák azt tanácsolják a Görögországba készülőknek, hogy még a határ előtt tankoljanak.

Truck drivers holding Greek flags march to the Greek Parliament on July 30, 2010 in Athens. They said they would maintain a strike that has caused severe fuel shortages across the country.

Truck drivers holding Greek flags march to the Greek Parliament on July 30, 2010 in Athens. They said they would maintain a strike that has caused severe fuel shortages across the country.

Greece orders military to step in as truckers vote to continue strike

Pattanásig feszült a helyzet Görögországban, ahol hatodik napja tart a közúti fuvarozók munkabeszüntetése. A sztrájkolók péntek este Thessalonikinél a rendőrökkel is összecsaptak, miután blokád alá vonták a helyi olajfinomítót. A benzinszállítmányok végül rendőri kísérettel hagyták el a finomítót. A fuvarozók Athénban is tiltakoztak a kormány piacnyitási tervei ellen. „Nem azért jöttünk ide, hogy az engedélyünket gyászoljuk. Az őseink is mosolyogva indultak a csatába és mi is így teszünk” – mondta az egyik szakszervezet vezetője.

Az országban évtizedek óta 33 ezer kamionosnak van engedélye, a kormány azonban a 110 milliárdos uniós mentőcsomag fejében vállalta a piac megnyitását. A sofőrök sztrájkja miatt hiánycikk lett a benzin. A kormány hiába fenyegette meg büntetéssel és az engedélyek bevonásával a fuvarozókat, azok továbbra sem hajlandóak üzemanyagot szállítani a kutakra. „A helyzet lassan javul, sok magánfuvarozó ismét szállít benzint. Ha ez így folytatódik vasárnap és hétfőn is, jelentősen javulhat az ellátás” – mondta a benzinkút-üzemeltetők szövetségének vezetője.

A legfontosabb helyekre, a kórházakba, erőművekbe és a repülőterekre katonai kísérettel viszik az üzemanyagot, de sok kisebb szigeten még mindig nincs benzin. Az utazási irodák azt tanácsolják a Görögországba indulóknak, hogy még a határ átlépése előtt tankoljanak meg.

(hírTV)

5 hozzászólás to “Pattanásig feszült a helyzet Görögországban – Még tart az üzemagyaggond”

 1. easy chicken coop Says:

  You, my pal, ROCK! I found exactly the info I already searched all over the place and simply could not locate it. What a great web site.

 2. Osama bin Laden Says:

  We finally captured him. Way to go USA!

 3. e-books Says:

  I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are really great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend. 🙂

 4. Hung Schain Says:

  Great Web site! I wondered if I would be able site some of your pages and use a handful of items for a school assignment. Please email me if its ok or not. Thanks


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: