“…Nem hagyhatjuk, hogy olyan generáció nőjön föl a Fidesz-KDNP kormány regnálása alatt, melynek torz képe alakul ki a demokráciáról.”

Megalakult az első Demokrata Kör

Visszavág az MSZP Orbánnak a Polgári körökért

Az MSZP és Mesterházy Attila örömmel üdvözli a megalakult első Demokrata Kört, ahol fiatalok és kevésbé fiatalok oszthatják meg véleményüket a demokráciáról, illetve annak manapság az Orbán-kormány által egyre durvább megsértéséről – fogalmazott sajtóanyagában a Magyar Szocialista Párt.

MSZP kampány

MSZP kampány

*

Igaza van Mesterházy elvtárs !

Valóban tenni kell már valamit, hogy a hatvan egynehány napos gyalázatos Fidesz regnálás után visszatérjünk a demokratikus keretek között szemkilövős, a digitális táblákkal kijelölt, Hagyó Miklóssal, Mesterházy Ernővel, stb. – vagyis az MSZP börtöntagozatával- fémjelzett helyes útra.
Tényleg mi lesz ebben az országban, ha az emberek azt fogják látni és tapasztalni, hogy újra lesz a munkának becsülete, érdemes lesz dolgozni és nem csak az él meg, akinek kapcsolatai vannak ezekkel a morálisan nagyon alulfinanszírozott -pontosabban gátlástalan- körökkel.

Az MSZP reméli, hogy a kezdeményezés hatására minél több helyen jönnek létre Demokrata Körök, így is erősítve a fiatalság körében a demokrácia megóvása iránti igényt.

Fiatal baloldaliak az MSZP kongresszusán már felvetették, hogy szükségét érzik demokrata klubok létrejöttének, ahol fiatal baloldaliak és nem baloldaliak oszthatják meg véleményeiket a demokráciáról, melyet a jelenlegi Orbán-kormány intézkedései igencsak veszélyeztetnek – áll a közleményben.

Mesterházy Attila, a párt akkor frissen megválasztott elnöke üdvözölte a kezdeményezést és támogatásáról biztosította. Hangsúlyozta: örömmel látna ezen Demokrata Körökben nem csak fiatalokat, de minden korosztályhoz tartozók embereket, akik számára fontosak a demokrácia értékei.

Az MSZP úgy látja, hogy ilyen kezdeményezésekre egyre több helyen van és lesz igény, hiszen a demokrácia elvei, értékei, rendje az utóbbi 60 napban jelentős mértékben sérültek.

Nem hagyhatjuk, hogy olyan generáció nőjön föl a Fidesz-KDNP kormány regnálása alatt, melynek torz képe alakul ki a demokráciáról. Ezért az MSZP és elnöke arra ösztönzi tagságát és minden józan gondolkodású civil szervezetet, szakszervezeteket, magánszemélyeket, hogy támogassák a Demokrata Körök létrejöttét – zárják közleményüket a szocialisták.

MHO

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: