Különleges, megrázó jelenség volt Cseh Tamás

Péterfy Bori a nyári fesztiválszezon koncertjeit követően szeptemberben a Művészetek Palotájában mutatja be februárban megjelent, harmadik stúdiólemezének dalait. Az énekes-színésznő a közelmúltban az Eszembe jutottál című Cseh Tamás emlékalbumra is készített egy feldolgozást a tavaly elhunyt énekes Forró város című számából.

Miért éppen a Forró várost választották Cseh Tamás dalai közül?

Akiknek a lemez készítésének ötlete kipattant a fejéből, javaslatot is tettek arra, hogy mi állna jól a felkért előadóknak. Nekünk is küldtek két-három számot, és köztük volt a Forró város is. Végiggondoltuk, hogy Cseh Tamás mely dalait szeretjük, és ahogy hallgattuk, erre mondtuk azt mindannyian: akár egy Bori-szám is lehetne.

Volt kapcsolata Cseh Tamás munkásságával korábban?

Több lemeze megvan, akad, amit sokat hallgattam, a rendszerváltáskor megjelent albuma például nagyon vicces volt. Megrázó jelenségnek tartottam őt és Bereményi Gézát. Nagyon különleges az a fajta megmondó ember, aki egy szál gitárral tolmácsol olyan gondolatokat, amelyeket mindig jó újra meghallgatni.

A fesztiválszezonban mennyire fix a Love Band programja? Változtatnak a repertoáron?

Szoktunk, hiszen különböző hosszúságú koncerteket kell adnunk. Vannak fesztiválok, ahol egy órát kell játszanunk, vagy ennél is kevesebbet, mert az időből a beállás is elvesz. A saját koncertjeink viszont bő másfél órásak. A felállás is módosult, mivel a nyáron Tövisházi Ambrus zeneszerzőnk és billentyűsünk nem tud minden koncerten részt venni; ilyen alkalmakkor egy másik billentyűssel és egy vokalista lánnyal lépünk fel, így kicsit más programot játszunk.

Fél évvel második stúdióalbuma, a 2 után idén év elején jelent meg 2B című albuma, amely akusztikusabb hangszerelésű dalokat tartalmaz…

Azért is az a címe, hogy 2B, mert olyan, mintha a második nagylemez B oldala lenne. Miután azzal elkészültünk, nagyon sok zenei ötlet maradt bennünk. Az élő koncertezés és amiatt is, hogy én is változtam a színpadon, a zenekar egyre többet játszotta az őrültebb, hangosabb, zúzós dalokat. Ugyanakkor mindannyian szeretjük a betegebb hangzású, furcsa, lassabb zenei világot. Nem is foglalkoztunk azzal, hogy ennek a lemeznek nincs nagy sajtója: azoknak csináltuk, akik szeretik ezt a stílust, és persze alapvetően magunknak. A lemez bemutatója szeptember 5-én lesz a Művészetek Palotájában, amire nagyon készülünk.

Hanganyag: Oláh András

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: