“Miss You Like Crazy” – Natalie Cole Budapesten

Az év egyik legnagyobb szenzációja, hogy Natalie Cole, a nyolc Grammy Díjjal elismert legendás énekesnő, az ugyancsak klasszikus legendaként számon tartott Nat King Cole lánya, Magyarországra érkezik!

Amikor Natalie Cole igen termékeny jazz kollekciója, az Unforgettable… With Love megjelent 1991-ben, öt hétig időzött a slágerlisták első helyén és több, mint nyolcmillió példányt eladtak belőle csak az Egyesült Államokban.

Natalie Cole

Natalie Cole

Arról pedig már nem is beszélve, hogy hat Grammy Díjat kapott érte, közte az Év lemezének és felvételének járót. Az énekesnő ezek után sokak számára meglepő módon ahelyett, hogy kihasználta volna kivételes sikerét és azonnal belevágott volna egy újabb lemez készítésébe, inkább visszavonult és nekikezdett sok más ragyogó ötletének megvalósításába, többek között önéletrajza darabjainak összeillesztésébe.

Megvárta, amíg az újabb dalok szétáradnak a szívében és a lelkében, így csak tavaly jelentette meg a kollekció második részét, a Still Unforgettable-t. A siker ezúttal is fergeteges volt, hiszen nemcsak két Grammy Díjat nyert vele, hanem az NAACP Award Legjobb Jazz művészének járó elismerését is megkapta.

Natalie egyszer már összeállt idős édesapjával, a legendás Nat King Cole-lal egy posztumusz duettre az 1991-es remekmű címadó dalában, és most ezt újra megtette az elbűvölő Walkin’ My Baby Back Home című szerzeménnyel, amelyet az énekesnő édesapja az ötvenes évek elején rögzített.
A Still Unforgettable című albumon Cole nem csak azokban a dalokban gondolkodott, amelyeket édesapja tette népszerűvé. “Elhatároztam, hogy elmélyülök az American Songbook oldalai között, és nem csak édesapám dalait választom ki, hanem olyan előadók szerzeményei közt is válogatok, mint Frank Sinatra, Lena Horne, Sammy Davis Jr. és Peggy Lee. Ezek a dalok az életről szólnak. Engem mint énekest, de a közönségemet is egy kedves, felejthetetlen utazásra visznek.” A Still Unforgettable borítóján találhatjuk a közkedvelt, klasszikusnak számító a “The Best is Yet To Come”-ot , a “Come Rain or Come Shine”-t vagy a “Nice ‘N’ Easy”-t.

Mielőtt megkapta a Legjobb Új Előadónak járó Grammy Díjat 1975-ben, Natalie Cole a közönség és a kritikusok számára már jól ismert volt, akár R&B, pop és jazz énekesként is. Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a “This Will Be (An Everlasting Love)”, az “Inseparable”, az “Our Love”, az “I’ve Got Love On My Mind”, a “Pink Cadillac” és a “Miss You Like Crazy”. A nyolcszoros Grammy Díjas művésznő továbbra is hódít a hangjával, és azzal az egyedülálló előadásmóddal, ahogy egész lényével életre kelti a dallamot és a szöveget.
Most éppen a Still Unforgettable album dalaival járja a világot, hogy élőben népszerűsítse azokat. “Még mindig szeretek stúdióban dolgozni és fellépni is. Ugyanakkor akárcsak édesapám, akkor érzem magam a legjobban, ha ott állok egy csodálatos nagy zenekar vagy egy dögös Big Band előtt.” Sok rajongóhoz hasonlóan, Natalie ezekben a dalokban megtalálja azt a szépséget, amit a maiakban már nem.
“Sok zeneszerző úgy érzi, hogy mindent el kell mondania – véli Cole – nem engedi meg a közönségnek, hogy álmodozhasson. Mindent annyira a szánkba rágnak, hogy nincs bennük semmi misztikus.” Ezzel ellentétben a Still Unforgettable dallamvilága és dalszövegei olyanok, amelyek mindenkit megérintenek, elandalítanak, és elgondolkodtatják hallgatóikat, de leginkább a szívüket varázsolják el.

Jegyár: 8900, 10900, 12900, 14900, 19900 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: