Lemosták a vámpírkastélyt a Ferencieken

Lekerült a ponyva a Klotild-palota Szabadsajtó út felőli homlokzatáról. Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél álló, két egyforma épület közül csak a Kígyó utca felőli, északit újítják fel a szakemberek. A teljes renovációt 2010-re ígérik: a pincét, a földszintet és a félemeletet továbbra kereskedelmi céllal hasznosítják, a többi szinten ötcsillagos Buddha hotel , a tetőn és a saroktoronyban kilátóterasz kap majd helyet.

Budapest - A Klotild-palota déli épülete

Budapest - A Klotild-palota déli épülete

(MTI-index) – Hogy a Klotild-palota déli épülete (ami a pesti köznyelvben tévesen Matild-palotaként él, és még mindig úgy néz ki, mint Budapest 1945-ös ostromakor) megújul-e valamikor, egyelőre nem tudni.

A neobarokk és késő eklektikus stílusú ikerpalotákat Koburg Klotild Mária Amália főheccegasszony, József főherceg felesége építtette 1902-ben Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján. Stílusjegyei miatt nemcsak az urbanista bloggerek kedvence lett, de Hollywoodé is: a 2004-es Underworld nyitójelenetében esőben ázó vámpírtanyaként szerepelt. (Még több érdekesség a Klotild-palotáról a varoskepp.blog.hun)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: