Orbán Viktor: Nem járulok hozzá ahhoz, hogy kimasírozzunk a civilizációból + Képek

MNOBL
Orbán Viktor szerint nem lehet eltűrni, hogy félkatonai szervezetek a törvényen kívül akarjanak igazságot szolgáltatni. A miniszterelnök ezt azután mondta, hogy csütörtökön részt vett a Jobbik parlamenti frakciójának ülésén.

Orbán Viktor

Orbán Viktor a Jobbik parlamenti frakciójának ülésén

Mint sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, véleménykülönbség van közte és a Jobbik között a Magyar Gárda helyzetét illetően. Orbán Viktor úgy fogalmazott, ahogyan a nemzeti együttműködés rendszerében „nem hagyjuk büntetlenül a tyúklopást sem, azt sem tűrhetjük el, hogy félkatonai szervezetek a törvényen kívül akarjanak igazságot szolgáltatni, vagy hogy országgyűlési képviselők semmibe vegyék a magyar bíróságot és annak határozatait”. „A magam részéről nem járulok hozzá ahhoz, hogy kimasírozzunk a civilizációból” – idézte a Jobbik-frakció ülésén elmondott szavait a kormányfő.

A Jobbik parlamenti képviselői csütörtökön kulturált hangvételű beszélgetést folytattak Orbán Viktor miniszterelnökkel, amelyen azonban „gárdaügyben nem sikerült zöld ágra vergődni” a feleknek – mondta a Jobbik elnöke a megbeszélést követő sajtótájékoztatón. Vona Gábor hangsúlyozta: a kormányfő meghívásával azt szerették volna elérni, hogy a politika képes legyen megoldást, kompromisszumot találni ebben a „több ezer ember életét meghatározó” kérdésben.

Tájékoztatása szerint a jobbikos képviselők elmondták, hogy ők másképp látják az elmúlt néhány hónap politikai történéseit, és másképp látják a saját maguk, valamint a Magyar Gárda helyzetét is. A véleménykülönbség a beszélgetés végén is fennmaradt – tette hozzá Orbán Viktor.

.
.
.
.

Orbán Viktor örül Sólyom döntésének

A miniszterelnök üdvözli, hogy Sólyom László államfő a lehető leg

korábbi időpontra írta ki az önkormányzati választást.

Orbán Viktor csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, örül annak, hogy a lehető legkorábbi időpontra írta ki a köztársasági elnök a választást, ezzel több idő marad a következő évi költségvetés elkészítésére is. A kormány szempontjából és a parlamenti munka szempontjából is optimális döntés született – mondta a kormányfő. Reagálásképpen „annyit tudok mondani, köszönöm, és részt veszek rajta” – mondta Orbán Viktor. Hozzátette, a parlamenti és az önkormányzati választás között elég idő telik el ahhoz, hogy az emberek megítélhessék, az, ami történik az országban, egyezik-e az ő korábbi döntésükkel, várakozásaikkal, reményeikkel.

Fotók: Máté Péter/Magyar Nemzet

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: