Bizonyíték: Gyurcsány közvetlen utasítást adott

Újabb iratokat adott át szerdán a sukorói telekcsere kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészségnek Budai Gyula. A miniszterelnöki megbízott szerint az ügyben nem megkerülhető Gyurcsány Ferenc volt kormányfő felelőssége. Az ügyészség szóvivője szerint több olyan iratot is kaptak, amelyek relevánsak az ügyben.

Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc

Budai Gyula szerdai sajtótájékoztatóján ismertette a Vagyongazdálkodási Tanács korábbi elnökének feljegyzését, amely szerint Gyurcsány Ferenc közvetlen utasítást adott a csereügyletre. A miniszterelnöki megbízott szerint felveti a hivatali visszaélés gyanúját, hogy a korábbi kormányfő beleszólt egy jogügylet végrehajtásába.


*

BUDAI: GYURCSÁNY UTASÍTOTT A SUKORÓI TELEKCSERE LEBONYOLÍTÁSÁRA

Az állam számára többszáz milliós veszteséggel járt a telekcsere

Magyar Hírlap

Szükségszerű a számonkérés

Torkos Matild: Valóban nem lehet megspórolni a számonkérést, vagy ahogy a kormánypártiak mondják, az elszámoltatást. Egyre több bizonyíték támasztja alá ugyanis, hogy szervezett bűnözői, már-már maffiamódszerekkel folyt a közpénz, illetve a közbeszerzésekhez, állami megrendelésekhez kapcsolódó korrupciós pénzek pártcélokra, illetve magánzsebekbe juttatása. Az egyik harmadvonalbeli, a Zuschlag-ügyben megvádolt szocialista politikus azon kesereg, hogy „sokan egy nagyobb rendszer elemeként önhibájukon kívül keveredtek bele pártfinanszírozási ügyletekbe, ők többet vártak volna az MSZP-től és a párt erős embereitől.

Az írást itt olvashatja. – Magyar Nemzet, 2010. július 14.

Az iratok átvétele után Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy bár még nincs gyanúsítás a telekcsere ügyében, az átadott dokumentumok között több olyan is van, amely eddig nem állt rendelkezésükre, ám az ügy szempontjából meghatározó lehet. A nyomozást szeptember 7-ig meghosszabbították – tette hozzá a szóvivő.

(FH, hírTV)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: