A Királyi Palota egykor és ma – Budapest

Több helyen is leszakadhat a budai várfal

Az esőzések miatt hétfőn megcsúszott a budai várfal egy jelentős szakasz [1]a. Bejártuk a területet, ahol rohammunkában távolították el a földet, hogy ne dőljön ki a fal. Kiderült, hogy nem ez az egyetlen kríziszóna, a Vár szemközti oldalán egész bástya dőlhet ki, ráadásul lakóépületekre. Az első kerület évek óta nem foglalkozott a területtel, de most megkezdi a felmérést.

Tovább: Az életveszély elmúlt

“A múltat végképp eltörölni!” Csoda, hogy maradt belőle valami.
Olyan ez mint a vicc a jóságos lenin elvtársól, aki visszaadta a gyerekek labdáját, pedig lövethetett is volna…

Csak egészen aprányit rabolták szét a dolgokat ebben az országban, az elmúlt olyan 60 év alatt…..
És a Királyi Palota az még egészen egybe maradt. Tessék csak elmenni vidékre, és a hajdanvolt kúriák kastélyok romjai még szomorúbb képet fognak mutatni….. már ahol még láthatóak a romok.

- képgaléria -

- képgaléria -

Séta a Budai Várban és környékén – BUDAPEST – (330 fotó)


Sírhatnékom van, esküszöm …

Kiváló munka!!! Gratulálok!
Az a szomorú, hogy a film előrehaladtával egyre bizonyosabb a szándékosság ebben a kérdésbe és semmiféle helyreállító restaurációról nincs szó.
Milyen érdekes, mennyire tartottak/tartanak a Restaurációtól???

Szép videó, örülök hogy valaki megcsinálta, mert én is terveztem egy ideje…  Amúgy Tarlós István kijelentette 2006-ban hogy ha ő lesz a főpolgármester akkor újjáépíti, mert látni akarja még életében hogy elkészül.

A lengyel kommunisták a teljes Varsót újjáépítették a királyi palotájukkal együtt.. Arról van szó, hogy nem a pénz hiányzott és hiányzik ma sem, hanem a politikai szándék. 50 milliárdból újjá lehetne építeni, ennyibe kerültek a nagykörúti kombinók. A 4-es metró 600 milliárdnál tart.

Nézzük még1x: 1. De igen, valóban úgy volt, háború volt, de vége lett. 65 éve béke van. 2. téglából malterból, fából 3.úgy jönnek ide, hogy hagyták szétrohadni az értékeket politikai és ideológiai okokból, pl ha még emlékszel a Sándor palotát is a polgári kormány építette újjá. 1999-ig egy romhalmaz volt, akárcsak a Hadügyi Főparancsnokság. Ez a két épülete nem nagyobb mint egy pesti átlagos bérház, ezekre sem volt pénz az elmúlt 65 évben?

A barokktól folyamatosan épült a várnegyed. Amikor az ostrom idején szétlőtték, kiderült, hogy még ott van az épületek alatt a gótikus város. Ezt részben rekonstruálták, részben a klasszicista korig visszabontották. Most ezt lehet látni, és nem a két világháború közti állapotot.

Ugyanez a helyzet a többi várral is ami még úgy ahogy épen maradt. Esztergom, Tata, Kőszeg,Várpalota, Simontornya példaként felsorolva.Belül ocsmány komcsi módon helyreállítva, mintha egy irodaépületben sétálna az ember.

***

Egy hozzászólás to “A Királyi Palota egykor és ma – Budapest”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: