BUDAPEST – Felszámolhatják a Vidám Parkot

Felszámolási eljárást kezdeményezett két cég, a Vidám Park ellen, mert a csőd közeli helyzetbe került vurstli nem fizette ki a tartozásait, írja a Blikk. Az ügyről a fővárosi közgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén beszélt a szórakoztató intézmény igazgatótanácsának elnöke.

… mégis 10 millió forintért vásároltak autót a veszteséges park vezérigazgatójának.

Persányi Miklós azt is mondta, hogy az idei szezont is már csak önkormányzati vagy más segítséggel tudja túlélni a Vidám Park. – Döntenie kellene a tulajdonosnak, hiszen erre az évre is bevételcsökkenést és veszteséget tervez a cég.

Tavaly ugyanekkor 75 ezer látogató járt már a parkban, idén még csak 40 ezer. 1991-ben még 1,5 millióan voltak kíváncsiak a park attrakcióira, tavaly már csak 360 ezren.

A csúszdaparkok, térhatású mozik megjelenésével ugyanis átalakult a szórakoztatóipar, és ezzel a Vidám Park nem tudott lépést tartani. Ehhez jött még a tavalyi gazdasági válság, valamint több hibás vezetői döntés.

Ez utóbbira a most elkészült átvilágítási jelentés hívta fel a figyelmet. 2008-ban például 50, tavaly pedig 66 millió forinttal költöttek többet a tervezettnél.

Bár a vurstli gazdasági helyzete két évtizede egyre rosszabb, mégis 10 millió forintért vásároltak autót a veszteséges park vezérigazgatójának. Több olyan szerződést is kötött a Vidám Park, amiről nem tájékoztatták a tulajdonos fővárosi önkormányzatot.

A kulturális bizottság is szinte véletlenül tudta meg az év elején: olyan bajban van az intézmény, hogy el kellene adnia a játékok egy részét, különben nem lesz pénz a tavaszi nyitásra.

BLIKK – index

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: