Lendvai Ildikó szigorú: Wiesztnek egy-két napja van tisztázni magát

Wieszt János szocialista önkormányzati politikusnak egy-két napja van arra, hogy tisztázza magát a pártja előtt – közölte az MSZP leköszönő elnöke a TV2 Mokka című szerda reggeli műsorában.


• „Én vagyok, aki a borítékba, gondosan megszámolva, beletette azt a pénzt” + Képek + Videó


Lendvai Ildikó azt mondta, hogy ha a XI. kerületi szocialista frakcióvezetőnek nincs „egy életszerű és hihető története, ami cáfolja azt, ami a videóból elég könnyen interpretálható”, akkor nem illeti meg semmilyen védelem, és nincs helye a szocialisták között. Wieszt János egy nyilvánosságra került videofelvétel tanúsága szerint egy borítékot vett át egy vállalkozótól, amelyben (a hangfelvétel szerint) kétmillió forint volt. A szocialista politikus a pénzátvétel tényét nem cáfolta, ám azt közölte: „a bemutatott felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van”. A Fidesz kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost.

Lendvai Ildikó a TV2 műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta: „ha (Wieszt János) elkövette, amit elkövetetett, akkor nincs védelem nálunk rá”. Az MSZP leköszönő elnökét a műsorban arról is kérdezték: továbbra is Horváth Csaba-e a párt főpolgármester-jelöltje. A pártelnök erre azt mondta: amíg a budapesti szocialisták másképp nem döntenek, addig igen. Lendvai Ildikó arról beszélt, a személyi kérdésnél fontosabbnak tartja, hogy „nagyon hamar teljen meg tartalommal” a budapesti várospolitikai program.

(mti)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: