Vitorlát bontanak a Balatonon

Megkezdődik a vitorlás szezon a Balatonon a szombati Vitorlabontó Ünnepséggel. Az eseményen a tó megkoszorúzása után túraversenyt rendeznek – mondta az InfoRádiónak a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Sok éves a hagyománya hazánkban a vitorlabontásnak és az évadnyitó versenynek ilyenkor. A túrafutamon kívül megkoszorúzzák a Balatont a Füredi önkormányzat és a Magyar Vitorlás Szövetség közös ünnepségén. Felsorakoznak itt a felnőtt vitorlázók mellett az utánpótlás képviselői is – mondta az InfoRádiónak Szoják Balázs .

A Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára közölte: bíznak abban, hogy az előrejelzések ellenére nem nehezíti a dolgukat az időjárás. A túraversenyeket egyébként csak nagyon indokolt esetben törlik, vagy halasztják el, mert bíznak a hajósok felkészültségében.

A szűkebb körű szövetségi évadnyitó ünnepség után a balatonfüredi mólón folytatódik a program, ahol várhatóan megjelenik Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

A Magyar Vitorlás Szövetségnek 120 egyesület a tagja, ez csaknem négyezer versenyengedélyes sportolót jelent – tájékoztatott a főtitkár. Hozzátette: egy részük olimpiai osztályokban versenyez, a többiek pedig nagyhajósok. Az igazoltakon kívül is rengetegen hajóznak amatőr szinten, számuk a becslések szerint húszezer fölött lehet.

Szoják Balázs elmondta még, hogy a szövetség három fő törekvése a versenysport támogatása, a pénzügyi stabilitás megteremtése, valamint a hazai versenyek színvonalának emelése.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: