Megújult Pécs “botrányos” főtere

A műszaki átadással pénteken befejeződött Pécs főtere, a Széchenyi tér felújítása.

Merza Péter, a Pécs2010 Menedzsment Központ fejlesztési igazgatója az MTI-nek elmondta: a Széchenyi tér több közeli utcával együtt a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program beruházásai keretében, összesen mintegy kétmilliárd forintból újult meg. “A kivitelezés teljességéhez már csak az Irgalmasok utcájának műszaki átadása van hátra, amely szombaton kezdődik” – tette hozzá.

Csak a baj van Pécs főterével?

A fejlesztési igazgató utalt rá: az egy évvel ezelőtt kezdődött munkálatok eredményeként megerősítették, kicserélték a tér burkolatát, elvégezték a teljes akadálymentesítést. A járművek helyét különböző élményelemek, köztük szökőkutak vették át, ezek mellé később ütésre megszólaló, úgynevezett zenélő kövek kerülnek.

“Személygépkocsik már nem hajthatnak be a főtérre, arról azonban még nincs döntés, hogy ez a korlátozás kiterjed-e a helyi járatú autóbuszokra is” – jegyezte meg a fejlesztési igazgató. A Széchenyi tér volt a helyszíne az EKF-program január 10-i, nagysikerű nyitórendezvényének, de a teret a művészeti csoportok és a lakosság akkor még csak ideiglenesen vehette birtokba, a kivitelezés ténylegesen most fejeződött be.

Mint arról korábban beszámoltunk: mégis nyomozás indul a felújítás ügyében, miután a Pécsi Ügyészség hatályon kívül helyezte a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozást elutasító határozatát. A nyomozás alapjául szolgáló feljelentés szerint a beruházó Bayer Center megtéveszthette a pécsi önkormányzatot, amely viszont a kötbér negligálásával követhetett el hűtlen kezelést.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: