BUDAPEST – Ha most nem nyit ki Karinthy törzshelye, akkor már soha

Amennyiben a Hadik kávéház nem nyílik meg májusban, Újbuda szerződést bont az üzemeltetésre szerződött kft.-vel – közölte Molnár Gyula (MSZP) XI. kerületi polgármester.

Molnár Gyula azt mondta, ha ebben a hónapban nem nyit ki a kávéház, akkor valószínűleg szerződést bontanak az ingatlant bérlő céggel, mert “ezt már nem lehet tovább húzni”.

Közlése szerint a XII. kerületnek kell kiadnia a használatbavételi engedélyt, ám jelenleg egy gázbekötési papírra várnak. Azért a XII. kerület az illetékes, mert az ingatlan a XI. kerület tulajdona, de saját ügyében nem járhat el a hivatal.
Molnár Gyula úgy tudja, ha megérkezik a gázbekötési engedély, akkor a XII. kerület azonnal kiadja a működési engedélyt.

A polgármester először 2005 októberében jelentette be, hogy a kerület napjára, november 11-ére újra megnyitja kapuit az 1930-as évek híres kávéháza. A Hadik azonban azóta sem látogatható, noha az önkormányzat rendre azt ígérte, hogy a kerület napját már itt rendezik meg.

2009 novemberében ugyan megnyílt a kávéház a novemberi ünnepség napjaira, ám néhány nappal később szétszedték a berendezést, és az üvegablakokat újra papírokkal takarták le, azzal a kiírással: Hamarosan nyitunk.

A Hadik volt évekig Karinthy Frigyes és más írók törzshelye. Az épület érdekessége továbbá, hogy annak tetőterében élt a XIX. század második felében Csontváry Kosztka Tivadar festőművész, és ezt a lakást ma is művészeknek adják bérbe.

MTI – KultúrPark

Egy hozzászólás to “BUDAPEST – Ha most nem nyit ki Karinthy törzshelye, akkor már soha”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: