Art Fanatics a Műcsarnokban – májusig

Örüljönk, hogy végre ilyen is létrejöhetett! Két évvel ezelőtt még óriási dolognak számított, ha néhány nap erejéig bekerültek magángyűjtemények darabjai a Műcsarnokban, most meg itt van az Art Fanatics kiállítás. Szerintem megköszönhetjük a magyar kortárs művészetek fejlődése nevében.

A múlt péntektől megtekinthető tárlat egyébként tíz műgyűjtő kollekciójából, és száz művész munkáiból válogat, Petrány Zsolt kurátor egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról értesítette az érdeklődőket, hogy az intézmény a múltban valóban nagyobb hangsúlyt fektetett a külföldi matériára, de ennek vége.

Azt mondta, “most a személyesség izgatott minket”, és jelentsen is ez bármit, azért mindenképp hálát kell adnunk, hogy láthatjuk Botos Péter optikai üvegből készült kockáját, Hetey Katalin acélszobrait, egy Vasarely-tervei alapján megvalósult op-art kompozíciót, és még számtalan remek darabot. (Azért merem mondani hogy remek, mert minden műgyűjtő egy termet kapott csak, így nagyon át kellett gondolniuk, mit bocsátanak a Műcsarnok rendelkezésére.)

Csak hogy néhányat említsünk a gyűjtők közül: Hunya Gábor kollekciója magyar és román kortárs alkotók – többek között El Kazovszkij, Borsos-Lőrinc Lilla vagy Sorin Tara – műveit állítja egymás mellé, olykor-olykor a provokatív alkotásoktól sem visszariadva, míg az absztrakció és a figurativitás határán mozog a K.A.S.-Nyakas Ilona-gyűjtemény, a Kozma-kArton-kollekció pedig a magyar fotó jeles alkotóinak munkáit vonultatja fel.

Május 23-ig látogatható a kiállítás, amelyen helyet kapott egy információs terem is, ahol a gyűjtőkhöz kapcsolódó könyveket, katalógusokat lapozhatnak fel a látogatók, a Műcsarnok ezúttal üresen hagyott apszisa pedig szakmai programoknak ad helyet. A tárlathoz az intézmény május 15-én egynapos konferenciát is szervez Művészet és menedzsment címmel.

KATTINTS IDE és válogass kedvedre a változatos programok közül! Légy részese egy varázslatos, élményekben gazdag estének! (x)
Forrás: artkatakomba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: