Csokoládémáz – tortabevonat

Tizenöt deka kristálycukrot leöntünk nem egészen 1 dl. vízzel és sűrű sziruppá főzzük. Beleteszünk 10 dkg darabokra tördelt étcsokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad. A tűzről levéve tovább keverjük a masszát, amíg hűlni kezd és sűrűsödik. Ekkor hozzákeverünk egy kávéskanálnyi vizet és 1/2 tojásfehérjét. Amikor teljesen síma, leöntjük vele a torta tetejét, szétfolyatjuk rajta, az oldalán is késsel szétosztjuk. További díszt csak akkor teszünk a tortára, ha a bevonat már megdermedt. Vagy:  a finom csokoládémáz tetszés szerint más módon is  felhasználható …

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: